Μαλαισία: Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς

"Το αεροπλάνο έπεσε στο Νότιο Ινδικό ωκεανό και δεν επέζησε κανείς από τους επιβάτες". Αυτό ανακοίνωσε μετά από δύο εβδομάδες ερευνών η αεροπορική εταιρεία Malaysian Airlines, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, "με βάση τα στοιχεία το χαμένο Μπόινγκ χάθηκε στον Ινδικό ωκεανό". Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τα νέα θλιβερά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

"Βάσει της νέας ανάλυσης, η Inmarsat και η UK Air Accidents Investigation Branch κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ", είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

"Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό", σημείωσε ο Ραζάκ.

"Σας μεταφέρουμε αυτά τα στοιχεία με σεβασμό στις οικογένειες. Ήδη οι αερογραμμές της Μαλαισίας έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς των θυμάτων, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις. Αυτά τα νέα είναι συγκλονιστικά. Θα ήθελα να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα και τα όσα περνούν οι συγγενείς των θυμάτων", σημείωσε μεταξύ άλλων στη σύντομη ανακοίνωσή του.

Οι αρχές στην Κίνα και στην Μαλαισία, ετοιμάζονται να μεταφέρουν τους συγγενείς των επιβατών του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, με πτήσεις τσάρτερ στο Πέρθ της Αυστραλίας, αναφέρει το SkyNews.

Διαβάστε εδώ όλη την κάλυψη του μοιραίου γεγονότος, όπως την κατέγραψε αυτές τις δύο εβδομάδες το news.gr.

Αεροπλάνο Μαλαισία: Το συγκινητικό αντίο των συγγενών

Malaysia: Αναζητώντας την αλήθεια για το εξαφανισμένο αεροπλάνο

Αεροπλάνο Μαλαισία : Κατέρρευσαν οι συγγενείς των επιβατών