Μαλαισία: Νέο ίχνος του Μπόινγκ στον Ινδικό Ωκεανό;

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Μαλαισία μετά τις ανακοινώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, ότι βρήκαν μια "ένδειξη" , ένα ίχνος, το οποίο θα μπορούσε να ανήκει στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines. 

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου στο ABC News, τα αμερικανικά ραντάρ εντόπισαν κάτι που θα μπορούσε να ανήκει σε συντρίμμια του μοιραίου Μπόινγκ. 

"Έχουμε μια ένδειξη το αεροπλάνο έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό", δήλωσε η ίδια πηγή, που δεν κατονομάζεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ίχνος εντοπίστηκε βορειοδυτικά της Μαλαισίας προς την Ινδία, κοντά στα στενά της Μάλακκα, όπου έχουν επικεντρωθεί τα τελευταία 24ωρα οι έρευνες.

Για αυτό, στην περιοχή σπεύδει το Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλοίο USS Kidd, ωστόσο θα χρειαστούν άλλες 24 ώρες για να φτάσει στο σημείο του στίγματος και να αρχίσει τις έρευνες. 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και την σύγχυση που υπάρχει σχετικά με το αρνητικό αποτέλεσμα της γιγαντιαίας επιχείρησης εντοπισμού της πτήσης-φάντασμα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η ζώνη ερευνών πάνω από τον ινδικό ωκεανό, ίσως επεκταθεί. 

"Με βάση κάποια νέα πληροφορία που δεν είναι κατ 'ανάγκη καθοριστική - αλλά είναι οπωσδήποτε ένα νέο στοιχείο - μια πρόσθετη περιοχή αναζήτησης μπορεί να ανοιχτεί στον Ινδικό Ωκεανό ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει.

Παράλληλα, τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ένα αμυδρό "ηλεκτρονικό σήμα" από το χαμένο αεροσκάφος, λίγο μετά την στιγμή που χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.  

Το σήμα ήταν μια ένδειξη ότι τα συστήματα αντιμετώπισης προβλημάτων του αεροσκάφους ήταν έτοιμα να επικοινωνήσουν με τους δορυφόρους, αν υπήρχε ανάγκη, αλλά η Malaysia Airlines δεν είχε εγγραφεί στην πλήρη υπηρεσία αντιμετώπισης προβλημάτων γιαυτό και δεν εστάλη ποτέ σήμα κινδύνου.