Χημικός… πόλεμος έγινε διαδήλωση στη Βραζιλία

Σε πόλεμο χημικών κατέληξε διαδήλωση ακτημόνων αγροτών στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν ένα πλήθος 15.000 διαδηλωτών. Οργισμένοι οι αγρότες επιχείρησαν να ρίξουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχαν στήσει οι αρχές μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πορεία διαμαρτυρίας του Κινήματος των Αγροτών Χωρίς Γη (MST) με αίτημα την επιτάχυνση της αγροτικής μεταρρύθμισης ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα, όταν όμως οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο υπήρξε ένταση και ακολούθησαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που εκτόξευσαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν σφαίρες με περίβλημα από καουτσούκ εναντίον του πλήθους.

Δύο αγρότες και 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του κινήματος αυτού και της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα σημερινά επεισόδια σημειώθηκαν στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων στους δρόμους του Ρίο και του Σάο Πάολο εναντίον της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και του υπέρογκου κόστους της οργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (12η Ιουνίου έως τις 13η Ιουλίου).