Σπόντα Ομπάμα στον Πούτιν για το κόστος των Αγώνων

Υπαινιγμό εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το υπερογκο κόστος των Χειμερινών Ολυμπαικών Αγώνων άφησε σήμερα ο Μπαρακ Ομπάμα , σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε και μεταδόθηκε ακριβώς τη στιγμή της τελετής έναρξης στο Σότσι.

Με φόντο τις καταγγελίες περί διαφθοράς και τις επικρίσεις για τον τεράστιο προυπολογισμό για τα "φαραωνικά" έργα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την ανάγκη να δαπανήσουν 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να οργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Δεν είμαι σίγουρος ότι το να ξοδέψει κανείς 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να στεφθούν με επιτυχία οι Αγώνες είναι απαραίτητο, καθώς οι εγκαταστάσεις που εμείς ήδη διαθέτουμε, θα μας επέτρεπαν να το κάνουμε με λίγο λιγότερα χρήματα", ανέφερε ο Ομπάμα στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα θα φιλοξενήσει τους πιο δαπανηρούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το κόστος τους ανέρχεται σε 37 δισεκατομμύρια ευρώ

Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ οργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1996 στην Ατλάντα και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι.