Νεκρός αστυνομικός στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων

Νεκρός από πυροβολισμό στο στήθος έπεσε ένας Ταϊλανδός αστυνομικός στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν σήμερα στην Μπανγκόκ, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε το γενικό νοσοκομείο της αστυνομίας.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Πέμπτης έξω από στάδιο της Μπανγκόκ, όπου η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης εργαζόταν για τη διαδικασία εγγραφής υποψηφίων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Έριξαν τούβλα και τραπέζια και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο στάδιο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει. Πολλά μέλη της εκλογικής επιτροπής αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο με ελικόπτερο, ενώ αργότερα πρότειναν την αναβολή των εκλογών.

“Δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές σε αυτές τις συνθήκες”, δήλωσε στον Τύπο ο Πράουιτ Ρατανάπιεν, μέλος της εκλογικής επιτροπής.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απέρριψε την έκκληση της εκλογικής επιτροπής και επέμεινε ότι η διαδικασία θα γίνει όπως προβλέπεται. "Οι εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν κανονικά", τόνισε ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, ο Πονγκτέπ Τεπκαντσάνα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. "Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει στην κυβέρνηση να καθυστερήσει τις εκλογές".

Βάσει ενός τελευταίου απολογισμού, συνολικά 66 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και ένας διαδηλωτής σε κρίσιμη κατάσταση, “προφανώς τραυματισμένος από μια πραγματική σφαίρα” στο κεφάλι, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

“Οι διαδηλωτές δεν είναι ειρηνικοί και άοπλοι όπως ισχυρίζονται”, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ, κατηγορώντας τους ότι “εκφοβίζουν” την εκλογική επιτροπή.