Pussy Riot: Θα πολεμήσουμε τον Πούτιν

Την επομένη της απελευθέρωσής τους, μετά την χορήγηση αμνηστίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Μαρία Αλεχίνα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, συναντήθηκαν σήμερα στο Κρασνογιάρσκ της ανατολικής Σιβηρίας και δήλωσαν αποφασισμένες να αγωνιστούν κατά του Ρώσου προέδρου. 

"Θα περάσουν μαζί δύο ημέρες στο Κρασνογιάργκ και θα εξετάσουν το σχέδιο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το οποίο είχαν μιλήσει την προηγουμένη", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Intefax ο σύζυγος της Τολοκονίκοβα, ο Πιότρ Βερζιλόφ. 

Δηλώνοντας την αποφασιστικότητα και τη βούλησή της να πολεμήσει το σύστημα, η 25χρονη Τολοκονίκοβα έγραψε στο προφίλ της στο Twitter: "Τώρα θα συντρίψουμε τον Πούτιν με όλα τα δυνατά μέσα", χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική έκφραση του Ρώσου προέδρου στις αρχές του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας, που είχε υποσχεθεί να "συντρίψει τους τρομοκράτες". 

Επιπλέον, είπε ότι είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για να πετύχει την αποπομπή του περιφερειακού διοικητή της υπηρεσίας εφαρμογής ποινών της Μορντόβια, την πόλη όπου κρατούνταν ως φυλακισμένη. 

Ελεύθερες οι Pussy Riot

Στο αεροδρόμιο του Κρασνογιάρσκ η Μαρία Αλεχίνα δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τις συγκρατούμενές της και θα αγωνιστεί για να πετύχει την αποπομπή του περιφερειακού διοικητή της υπηρεσίας εφαρμογής ποινών.

"Στην τελευταία φυλακή, είχα συγκρατούμενες που διηγήθηκαν τις συνθήκες κράτησής τους σε υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα κάνω τα πάντα ώστε αυτές να μην υποστούν αντίποινα", τόνισε.