Αυτή είναι η γυναίκα που θυμάται τα πάντα από τη μέρα που γεννήθηκε!

Είναι ένα από τα 80 άτομα στον κόσμο που έχουν Ανώτατη Αυτοβιογραφική μνήμη

Είναι δυνατόν να θυμάται κανείς τις πρώτες ημέρες της ζωής του; Μια γυναίκα από την Αυστραλία, θυμάται τα πάντα-από την πρώτη αγκαλιά της μητέρας της μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια από τη ζωή της. Η 27χρονη Rebecca Sharrock από το Μπρισμπέιν, είναι ένα από τα 80 άτομα στον κόσμο που έχουν Ανώτατη Αυτοβιογραφική μνήμη (Highly Superior Autobiographical Memory- HSAM), μια σπάνια κατάσταση που χαρίζει εξαιρετικά ισχυρή μνήμη.

Εκτός από τα όσα έζησε στη βρεφική της ηλικία, η νεαρή θυμάται τα πάντα όπως ολόκληρη τη συλλογή των βιβλίων Χάρι Πότερ. Η Sharrock πρόσφατα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν τις πρώτες ημέρες αφότου ήρθε στον κόσμο. Θυμάται το πώς οι γονείς της τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο, την τοποθέτησαν στο κάθισμα του οδηγού για να τη βγάλουν φωτογραφία. «Ως νεογέννητο, ήμουν περίεργη για το τι ήταν το τιμόνι και η ρόδα που κουνιόταν από πάνω μου. Αν και σε αυτή την ηλικία δεν είχα αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να θέλω να σηκωθώ πάνω και να εξερευνήσω αυτά τα περίεργα αντικείμενα», σημειώνει.

Θυμάται επίσης τα παιχνίδια που την είχαν βάλει στην κούνια οι γονείς της, το σατέν φορεματάκι που της φόρεσαν στα πρώτα της γενέθλια και που της προκαλούσε φαγούρα, και τη λούτρινη μίνι μάους που την τρόμαζε. Στους 18 μήνες της ζωής της, εξηγεί, θυμάται πως άρχισε να βλέπει όνειρα. 

Η 27χρονη, βοηθά ερευνητές πανεπιστημίου στη γενέτειρά της στην Αυστραλία να κατανοήσουν με περισσότερη ακρίβεια την ανθρώπινη μνήμη. Ελπίζει ότι με τη κατάστασή της θα βοηθήσει τις έρευνες πάνω σε προβλήματα μνήμης όπως το Αλτσχάιμερ.