Αιματοκύλισμα: Βόμβα μέσα σε χριστιανική εκκλησία την ώρα προσευχής

Σε κοπτική εκκλησία στην Τάντα στο Δέλτα του Νείλου

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση από έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός 'Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το προσκείμενο σε αυτό πρακτορείο Amaq.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.
 
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
 

 
Η επίθεση σημειώνεται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάλεσε οι χριστιανοί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.
 
Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.
 
'Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.
 

Νέα βομβιστική επίθεση στην Αλεξάνδρεια

 
Λίγη ώρα μετά την αιματηρή επίθεση στην Τάντα, έκρηξη σημειώθηκε και σε προαύλιο χώρο εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας. 
 
ΒΙΝΤΕΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ στην Αίγυπτο- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ