BBC viral βίντεο: Όχι, δεν ήταν σκηνοθετημένο λέει ο μπαμπάς των ζιζανίων

Ο Ρόμπερτ Κέλι απαντά για την "εισβολή" των παιδιών του σε ζωντανή σύνδεση και για το αν... φορούσε παντελόνι (!)

Πολλές ήταν οι φήμες και τα αυθαίρετα συμπεράσματα που ακούστηκαν στα social media σχετικά με το (viral) βίντεο με τα παιδιά του καθηγητή Ρόμπερτ Κέλι που... εισέβαλαν στο πλάνο την ώρα που αυτός έδινε ζωντανά συνέντευξη στο BBC: ποια ήταν η γυναίκα που έβγαλε τα παιδιά από το δωμάτιο, η νταντά τους ή η σύζυγός του; Και μήπως ο τρόπος που τα απομάκρυνε ήταν σκληρός, υποδηλώνοντας κάποιο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας; Μήπως τραυματίστηκε κάποιο από τα παιδιά; Κάποιοι αναρωτήθηκαν ακόμα και αν ο Κέλι φορούσε παντελόνι και αν σχετίζεται αυτό με το γεγονός ότι δεν σηκώθηκε ο ίδιος για να συνετίσει τα παιδιά του!

Σε όλες αυτές τις φήμες απαντά ο ίδιος ο Ρόμπερτ Κέλι με ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“- Ναι, η γυναίκα στο βίντεο είναι η σύζυγός μου, Γιουνγκ Α Κιμ, όχι η νταντά.

- Το πρώτο παιδί που μπήκε είναι η κόρη μας, Μάριον Γένα Κέλι, 4 ετών.

- Το δεύτερο παιδί είναι ο γιος μας, Τζέιμς Γιουσούπ Κέλι, 9 μηνών.

- Όχι, η Γιουνγκ Α δεν χρησιμοποίησε υπερβολική βία για να απομακρύνει τα παιδιά από το δωμάτιο. Είναι αρκετά εμφανές από το βίντεο ότι προσπαθεί μανιωδώς να διασώσει τον επαγγελματισμό της συνέντευξης. Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν. Όταν η Μάριον μιλά στο βίντεο, λέει στα κορεάτικα “γιατί μαμά;”. Αντιδρά με έκπληξη, γιατί κανονικά δεν αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο. Η προθυμία της Μάριον να μπει με άνεση στο γραφείο μου επιδεικνύει τη συνήθη άνεσή της με τους γονείς της.

- Όχι, δεν έσπρωχνα μακριά τη Μάριον. Προσπαθούσα να τη φέρω πίσω από την καρέκλα μου, όπου υπάρχουν παιχνίδια και παιδικά βιβλία, ελπίζοντας ότι θα έπαιζε με αυτά για λίγο μέχρι να τελειώσει η συνέντευξη.

- Ναι, φορούσα παντελόνι. Επέλεξα να μη σηκωθώ, γιατί προσπαθούσα να διασώσω τη συνέντευξη.

- Όχι, αυτό δεν ήταν σκηνοθετημένο.

- Ναι, η λεία επιφάνεια στα αριστερά μου είναι ένα καλυμμένο στρώμα αέρα. Στα παιδιά μας αρέσει να παίζουν και να πηδούν σε αυτό.

- Όχι, ο χάρτης δεν ήταν εκεί ως διακοσμητικό. Ήταν ένα δώρο και πραγματικά με βοηθά να μάθω τα ονόματα περιοχών του κόσμου στα κορεατικά.

- Όχι, δεν τσακωθήκαμε μετά την γκάφα, ούτε τιμωρήσαμε τα παιδιά μας. Αντίθετα, ήμασταν συγκλονισμένοι. Νομίζαμε πως κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δε θα με καλούσε ποτέ ξανά για να μιλήσω.

- Δεν έχουμε τίποτα να σχολιάσουμε για τις πολλές κοινωνικές αναλύσεις του βίντεο. Το αντιμετωπίζουμε αυτό απλά σαν μία οικογενειακή γκάφα που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, τίποτα παραπάνω”.