Όταν ο Ερντογάν φωτογραφιζόταν με τη Διμοιρία Θανάτου (του)

Οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί που παραδόθηκαν και κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη ήταν μέλη της ομάδας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Τούρκο πρόεδρο

Δυο άνδρες των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού και συγκεκριμένα του επίλεκτου σώματος των κατ' εντολή εκτελεστών, των Μπορντό Μπερελί, βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής, οι δυο άνδρες μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο στις 15 Φεβρουαρίου. Παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές ζητώντας παράλληλα άσυλο.

Διαβάστε για το θέμα: Στη Θράκη Τούρκοι κομάντος με εμπλοκή στην απόπειρα κατά Ερντογάν

Τουρκικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι δυο στρατιωτικοί είναι ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ, μέλη των Μπορντό Μπερελί γνωστών και ως Διμοιρία Θανάτου.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Μέλη της Διμοιρίας του Θανάτου, μεταξύ αυτών και οι Τσετίν και Αρίκ, κατηγορούνται ότι ήταν στην ομάδα που τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016, έκαναν έφοδο στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Yazici Club Turban, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, με σκοπό να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι στρατιωτικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο πέφτοντας από ελικόπτερο και με τη χρήση σκοινιών. Άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο, όμως ο Ερντογάν είχε ήδη φύγει όταν έγινε η έφοδος.

Στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη 37 ατόμων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Εκτός από αυτούς άλλα 3 άτομα πιστεύεται ότι συμπλήρωναν την ομάδα, δυο εκ των οποίων οι Τσετίν και Αρίκ.

Ποιοι είναι όμως οι Μπορντό Μπερελί και γιατί ο Ερντογάν φωτογραφιζόταν μαζί τους

Οι Μπορντό Μπερελί , η Διμοιρία Θανάτου, είναι μια ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Τα μέλη της Διμοιρίας Θανάτου μπαίνουν στο σώμα μετά από επιλογή και αφού οι ίδιοι δηλώσουν εθελοντικά ότι θέλουν να ενταχθούν. Εκπαιδεύονται για τέσσερα χρόνια ειδικά για να υπηρετούν στο σώμα αυτό των εκτελεστών.

Το επίλεκτο αυτό σώμα λαμβάνουν εντολές απευθείας και αποκλειστικά από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Οι Μπορντό Μπερελί έχουν πολλάκις λάβει εύσημα από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές με το επίλεκτο αυτό σώμα της Διμοιρίας που παρ' ολίγον θα ευθυνόταν και για το δικό του θάνατο.