ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Απαρηγόρητος ο Λούλα ντα Σίλβα στην κηδεία της γυναικάς του

H κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας έγινε το Σάββατο, στο Sao Bernardo Do Campo, σε κλίμα θλίψης, παρουσία χιλιάδων ανθρώπων

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 66 ετών άφησε την Πρασκευή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, η πρώην Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας, σύζυγος του Λούλα Ντα Σίλβα,  Μαρίσα Λετίσια Ρόκο, 

Η 66χρονη Ρόκο εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Ιανουαρίου, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έκτοτες βρισκόταν  σε κώμα.

H κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας έγινε το Σάββατο, στο Sao Bernardo Do Campo, σε κλίμα θλίψης και παρουσία χιλιάδων ανθρώπων. 

Το κοινοβούλιο της Βραζιλίας τήρησε ενός λεπτού σιγή και το κεντροδεξιό κόμμα PSDB, που είχε βρεθεί απέναντι στον Λούλα σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, του έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων, όταν θεωρήθηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Διαβάστε σχετικά: Ο Λούλα ντα Σίλβα δωρίζει τα όργανα της γυναίκας του

 

Η Μαρίσα Λετίσια Ρόκο παντρεύτηκε τον Λούλα το 1974, την εποχή που εκείνος ήταν συνδικαλιστικός ηγέτης, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.

Στάθηκε σταθερά στο πλευρό του συζύγου της, τόσο στα χρόνια της παντοκρατορίας του όσο και στην πρόσφατη υπόθεση με την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο διαφθοράς.