Εικόνες από το διαμέρισμα όπου διέμενε ο μακελάρης του Reina

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας - Εντοπίστηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται ο ένοπλος που σκότωσε 39 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ο  δράστης της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα είναι ο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ένας άνδρας που έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν το 1983, μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα.Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι χρησιμοποιούσε το κωδικό όνομα Αμπού Μοχαμάντ Χορασανί και ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης εντοπίστηκε από την αστυνομία μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια μιας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η σύλληψή του έγινε στη διάρκεια κοινής επιχείρησης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας χθες Δευτέρα το βράδυ. Οι αρχές είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του τρεις ημέρες νωρίτερα και τον παρακολουθούσαν προκειμένου να εντοπίσουν και τους συνεργούς του.

Ο Μασαρίποφ κρυβόταν εδώ και περισσότερες από 15 ημέρες, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα στον Βόσπορο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, οπότε άνοιξε πυρ εναντίον των θαμώνων που γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου προκαλώντας χάος και τον θάνατο 39 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 27 ήταν αλλοδαποί, κυρίως από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, το Ιράκ και το Μαρόκο.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δράστης της επίθεσης ήταν ένας Κιργίζιος ή ένας Ουιγούρος.

Ο Μασαρίποφ έχει μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να ανακριθεί, ενώ παράλληλα διεξάγονται άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην πόλη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Δείτε φωτογραφίες από το διαμέρισμα όπου έμενε: