Η Βραζιλία θρηνεί τη Σαπεκοένσε – Αβέβαιο τι έριξε το αεροπλάνο

71 νεκροί και 6 επιζώντες τελικά αφού ένας ακόμη τραυματίας υπέκυψε

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βραζιλία μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία με το σκάφος που κατέπεσε στην Κολομβία, που ξεκλήρισε κυριολεκτικά την βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε (Chapecoense).

Ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας είναι 71 νεκροί και 6 επιζώντες, και όχι 75 νεκροί όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, καθώς τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί τελικά στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ. «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας».

Αβέβαιο το αίτιο της αεροπορικής τραγωδίας

Η πτήση BAe 146 με 72 επιβάτες και 9μελες πλήρωμα κατέπεσε λίγο έξω από την πόλη Medellin, στα βουνά της Κολομβίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το αεροπλάνο ανέφερε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα και αμέσως μετά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.  

Νωρίτερα ο Λουίς Πέρες Γκουτιέρες, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κολομβίας όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφος τύπου, ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά.