Ένοπλοι εισέβαλαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ

Υπάρχουν παγιδευμένοι στο χώρο

Ένοπλοι, άγνωστος μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός τους, εισέβαλαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπως επιβεβαίωσαν και οι αρχές της χώρας.
 
Τουλάχιστον ένας φοιτητής σκοτώθηκε και 14 ακόμη τραυματίστηκαν όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο επικεφαλής των νοσοκομείων της πόλης Μοχάμανταν Σάλεμ Ρασούλι.
 
Το τοπικό δίκτυο TOLO news ανέφερε ότι αρχικά σημειώθηκε έκρηξη πριν οι ένοπλοι διεισδύσουν στην πανεπιστημιούπολη, που βρίσκεται σε μια σχετικά ασφαλή και σε αριστοκρατικό μέρος της Καμπούλ.
 

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών «πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων». Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.

«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε.

Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά». 

Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν στα social media ότι είναι παγιδευμένοι εντός του χώρου του πανεπιστημίου.
 
"Βοήθεια, έχουμε παγιδευτεί μέσα", έγραψε στο Twitter ο Massoud Hossaini, φωτογράφος του Associated Press που λέει πως είναι φοιτητής. 
 
 

 

Προς το παρόν καμία τρομοκρατική οργάνωση, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Η επίθεση σημειώνεται λίγο μετά την απαγωγή δύο καθηγητών του ίδιου πανεπιστημίου. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός καθηγητής απήχθησαν από αγνώστους.