Τα δάκρυα της Ισινμπάγεβα μπροστά στον Πούτιν

"Αποκλειστήκαμε από τη διοργάνωση χωρίς αποδείξεις..."

Η δυναμική αθλήτρια του επί κοντώ Γέλενα Ισινμπάγεβα, "λύγισε" κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Κρεμλίνο, μιλώντας για τον αποκλεισμό από τη ΔΟΕ της ρωσικής ομάδας στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ ρώσων αθλητών. 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσεσε ειδική τελετή την 34χρονη αθλήτρια και μαζί και άλλους 150 αθλητές με τη σκιά του αποκλεισμού βαραίνει την ατμόσφαιρα. Ο ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για "κατάφωρη διάκριση" και για "μια προσπάθεια να φέρει τους κανόνες της παγκόσμιας πολιτικής στον κόσμο του αθλητισμού". 

Όταν ανέβηκε στο βήμα η "τσαρίνα των αιθέρων", δεν κατάφερε να κρύψει την λύπη μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

"Αποκλειστήκαμε από τη διοργάνωση χωρίς αποδείξεις και χωρίς να έχουμε την ευκαιρία να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να παλέψουμε για το δικαίωμα να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι δυσάρεστο περισσότερο επειδή αυτή θα ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για κάποιος από εμάς και για άλλους οι τελευταίοι", είπε μεταξύ άλλων η γοητευτική αθλήτρια και πρόσθεσε απευθυνόμενη στους συμπατριώτες της που τελικά πήραν το εισιτήριο για το Ρίο: "Πιστεύουμε σε εσάς. Σας εύχομαι καλή τύχη, επιτυχία και να πιστεύετε στις δικές δυνατότητες. Η απόδοσή σας ας κάνει τον κόσμο να ανατριχιάσει και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας να ακούγεται διαρκώς στις αθλητικές αρένες του Ρίο".