Το PKK βλέπουν οι Τούρκοι πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση

Συγκλονιστικές εικόνες: Καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ (ή οδό του Πέραν), στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, μία πολυσύχναστη εμπορική και τουριστική περιοχή, μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα με 36 νεκρούς. 

Οι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι πολίτες - έξι Ισραηλινοί, δύο Ιρλανδοί, ένας Ισλανδός, ένας Γερμανός, ένας Ιρανός και ένας από το Εμιράτο του Ντουμπάι είναι οι ξένοι τουρίστες που τραυματίστηκαν.

Τα δύο σενάρια που αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι το ενδεχόμενο ο βομβιστής να είχε ως στόχο πολυπληθέστερο σημείο, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, η βόμβα εξερράγη νωρίτερα και το ενδεχόμενο, ο βομβιστής να είχε ως στόχο ξένους τουρίστες.

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία. 

Διαβάστε ΕΔΩ: Φωτογραφίες από την επίθεση αυτοκτονίας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης

Τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ "Newroz." 

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι:"η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα." ενώ ο Ιρανός ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, καταδίκασε την "τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας."

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης, συνεχίζεται.

Την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καταδίκασε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν-Μαρκ Ερό

Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό 36, εκ των οποίων οι επτά σε σοβαρή κατάσταση.

"Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια και δειλή ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα προς την Τουρκία," τόνισε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.