Βομβάρδισαν και πάλι νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία

Ακόμη ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη Συρία έγινε στόχος βομβαρδισμού, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση. Το νοσοκομείο που βρίσκεται στη Χομς βομβαρδίστηκε με βαρέλια με εκρηκτικές ύλες, το Σάββατο. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και να τραυματίστηκαν άλλοι 47.

Την περιοχή ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πολιορκούν οι δυνάμεις του Άσαντ, σύμφωνα με όσα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι MSF.

Η επίθεση φέρει στοιχεία επίθεσης "διπλού αντίκτυπου"», δηλαδή ενός βομβαρδισμού που στοχοθετεί τους ανθρώπους που σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης ή ακόμη ενός βομβαρδισμού που πλήττει ένα νοσοκομείο όπου έχουν διακομιστεί τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προσφέρει υλικοτεχνική βοήθεια στο νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν αυτό θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει. Σχεδόν 40.000 άνθρωποι επωφελούνται από τις υπηρεσίες του.

Εν τω μεταξύ, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς νερό στη χώρα καθώς έγινε αεροπορική επίθεση σε ένα κέντρο επεξεργασίας υδάτων.

"Στη Συρία, οι κανόνες του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου εκείνους που προορίζονται για την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας για τον άμαχο πληθυσμό, συνεχίζουν να παραβιάζονται σε καθημερινή βάση», ανέφερε με ανακοίνωση του η εκπρόσωπος της UNICEF στη Συρία.