ΦΩΤΟ Ισλαμικό Κράτος: Με αυτό το κουτάκι ρίξαμε το αεροπλάνο στο Σινά

Τη φωτογραφία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με την οποία η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus A321 πάνω από τη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, δημοσίευσε το περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο διαδίκτυο το ISIS.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή "τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν".

Εν τω μεταξύ, το ISIS ανακοίνωσε ότι είχε σκοπό να καταρρίψει ένα αεροσκάφος "χώρας που ανήκει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που βομβαρδίζει τη Συρία και το Ιράκ".

Ακόμη, αποκάλυψε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου και έτσι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν στην καμπίνα και όχι τις αποσκευές του αεροπλάνου.

"Οι διχασμένοι Σταυροφόροι της Ανατολής και της Δύσης νόμιζαν ότι θα ήταν ασφαλείς στα αεροσκάφη τους καθώς με δειλία βομβαρδίζουν τους Μουσουλμάνους του Χαλιφάτου" γράφει το περιοδικό. "Επομένως πήραμε εκδίκηση από εκείνους που ένιωθαν ασφαλείς στα πιλοτήρια" προστίθεται για την επίθεση στο ρωσικό αεροπλάνο.

"Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κρυφά εντός του αεροσκάφους, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 219 Ρώσων και άλλων 5 σταυροφόρων μόλις ένα μήνα μετά την απερίσκεπτη απόφαση της Ρωσίας".