Ψάχνουν αν μπήκε βόμβα στο μοιραίο ρωσικό Airbus στο Σινά

Σε έκρηξη οφείλεται η συντριβή του μοιραίου ρωσικού Airbus A321 στο Σινά το περασμένο Σάββατο, δηλαδή το αεροπλάνο εξερράγη στον αέρα, σύμφωνα με πηγή από την Αίγυπτο. To αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα το θάνατο και των 224 επιβατών του αεροσκάφους. Αυτό που ακόμη δεν είναι σαφές είναι αν η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα ή στα καύσιμα του αεροπλάνου. "Πιστεύεται ότι ήταν μια έκρηξη, αλλά το τι είδους ήταν δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξετάζουμε την άμμο στο σημείο της συντριβής για να προσδιορίσουμε αν ήταν βόμβα" είπε η πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η περιοχή στην οποία συνέβη το τρομερό δυστύχημα είναι προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα περιεχόμενα του καταγραφέα στοιχείων πτήσης, ενός από τα δύο "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, το δεύτερο μαύρο κουτί, ο αποτυπωτής ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) καταστράφηκε εν μέρει και απαιτείται αρκετή δουλειά για την εξαγωγή δεδομένων.

"Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό για το CVR. Οι έρευνες στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται", ανέφερε η ανακοίνωση.