Πρωτοφανές μακελειό από τους Ταλιμπάν με εκατόμβη νεκρών παιδιών

Πρωτοφανές ακόμη και για το Πακιστάν το σημερινό αιματοκύλισμα σε σχολείο του ισλαμικού θύλακα της Πεσαβάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ομάδα κομάντος Ταλιμπάν εισέβαλαν σε σχολείο και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Πολλές ώρες αργότερα, κι ενώ ήδη οι νεκροί -κυρίως παιδιά από 10 έως 20 ετών- ανέρχονται στους 130, ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη ένοπλος, ο έκτος, σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που διεξάγει τελειώνουν. 

Παράλληλα η αστυνομία της χώρας ανέφερε ότι η επίθεση στην Πεσάβαρ τερματίστηκε και ότι όλοι οι δράστες είναι νεκροί.

"Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης", ανέφερε ο πακιστανός υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα μέσω Twitter. "Τελειώνουμε", πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την ιδιαίτερα αιματηρή αυτή επίθεση, ανέφεραν πως έστειλαν έξι ένοπλους, που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, να επιτεθούν στο σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ.

Ε

Ο τελευταίος απολογισμός είναι 130 νεκροί και 122 τραυματίες, στη συντριπτική πλειονότητα παιδιά.

Στο σχολείο αυτό φοιτούν παιδιά αξιωματικών του πακιστανικού στρατού. Όπως ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν, η επίθεση είναι "απάντηση" στις εφόδους του πακιστανικού στρατού κατά στρατοπέδων και κρησφύγετων των Ταλιμπάν. "Να νιώσουν τον πόνο" ήταν η ανακοίνωση της ομάδας των Ταλιμπάν που ανέλαβε την επίθεση.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή "εθνική τραγωδία". "Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση", είπε.