Αφήστε τη FIFA, ελάτε στη Χαλίφα: Αυτός είναι ο ποιητής του ΙΚ!

"Call of Duty, αφήστε τη FIFA και ελάτε στη Χαλίφα"! Αυτή και άλλες προτροπές - καλέσματα προς επίδοξους τζιχαντιστές σε... ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, γράφει ο Abu Afro. Ο ράπερ, που δηλώνει και "κακό παιδί" (το πλήρες όνομα του είναι: Bad boy Abu Afro), αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Με όπλο την... τέχνη του, επιθυμεί να προσεγγίσει όσους περισσότερους επίδοξους τζιχαντιστές μπορεί και να τους (προσ)καλέσει στο χαλιφάτο που ίδρυσε το ΙΚ σε Συρία και Ιράκ.

Ο κατά κόσμον Abu Qaqa al-Britani Afro, χρησιμοποιεί τη ραπ για να εκφράσει και να διαδώσει τις εξτρεμιστικές του απόψεις. Το Twitter είναι το μέσο του.

Αφρικανός στην καταγωγή αλλά Βρετανός πολίτης, μόλις 20 ετών, είναι ένας από τους πολλούς νέους που άφησε την ευρωπαϊκή πατρίδα του για να πάει στη Ράκα στη Συρία και να μπει στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο τζιχαντιστής ράπερ καλεί τους νέους να σταματήσουν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια τρόμου και να υπηρετήσουν τη... real life τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Abu Afro ήταν γνωστός για τους στίχους του ήδη από το σχολείο. Αυτοανακηρύθηκε ποιητής όταν έφτασε στη Συρία. Πάντως φέρεται να έχει επιβαρυμένο ποινικό μητρώο με εμπορεία ναρκωτικών. Ο ίδιος δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί, θεωρώντας πως το ΙΚ είναι η λύτρωση, η συγχώρεση, η σωτηρία του: "δεν έχουν δει πολλοί αυτά που είδα εγώ... ήμουν στους δρόμους, βαποράκι...".

Στο προφίλ του στο Twitter ανεβάζει συνεχώς στιχάκια. Όπως λέει πιστεύει πως "ο θάνατος είναι κοντά" αλλά δηλώνει πως "δεν θα φοβηθώ".