Το ταξίδι μιας 23χρονης από το χωριό της στο Χονγκ Κονγκ και το θάνατο

Η Σουμάτρι Νινγκσίχ, 23 ετών, έχει μια ιστορία πολύ κοινή για τα κορίτσια του χωριού Γκαντρουνγκμανγκού (Gandrungmangu) της Ιάβας της Ινδονησίας: το χωριό αυτό, ένα φτωχό αγροτικό χωριό, ελάχιστες δυνατότητες και ευκαιρίες για δουλειά προσφέρει. Το 80% των παιδιών του χωριού αυτού φεύγουν προς άλλες μεγάλες πόλεις, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ κυρίως, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα και δουλειά.

Τα κορίτσια πηγαίνουν συνήθως οικιακές βοηθοί ή νταντάδες σε μεσομεγαλοαστικές οικογένειες των μεγάλων πόλεων. Στέλνουν χρήματα στις οικογένειες τους και επιστρέφουν πολύ αργότερα με χρήματα για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Έτσι και η Σουμάτρι. Μόνον που δεν επέστρεψε.

Το σώμα της 23χρονης κοπέλας βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση στο σπίτι ενός 29χρονου Βρετανού χρηματιστή στο Χονγκ Κονγκ.

Αστυνομικές έρευνες στο σπίτι του 29χρονου

Ο 29χρονος Ρούρικ Τζάτινγκ, χρηματιστής που εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch, κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου. Η αστυνομία βρήκε εκεί σε μια λίμνη αίματος το νεκρό σώμα μιας άλλης κοπέλας, της 20χρονης Σενένγκ Μουτζιασίχ.

Η Σενένγκ γυμνή στο σαλόνι, με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και τους γλουτούς.

Μετά από έρευνες το σώμα της Σουμάτρι βρέθηκε σε μια βαλίτσα στο μπαλκόνι.

Ο Τζάτινγκ συνελήφθη, εξετάστηκε από ψυχιάτρους και κρίθηκε ότι έχει καταλογισμό. Στις 6 Ιουλίου του 2015 έχει οριστεί δικάσιμος όπου ο 29χρονος θα δικαστεί για το φόνο των δυο γυναικών.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα θύματα ήταν πόρνες. Ερωτικά παιχνίδια και κοκαΐνη βρέθηκαν στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται όχι μακριά από τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Γουαντσάι, όπου ο Τζάτινγκ σύχναζε, σύμφωνα με τον Τύπο.

H μητέρα της Σουμάτρι με τον 5χρονο γιο της άτυχης κοπέλας

Πίσω στο χωριό της Σουμάτρι, η οικογένεια της έμαθε ότι δεν θα γυρίσει ποτέ. Μαζί με τους γονείς της μένει και ο 5χρονος γιος της άτυχης κοπέλας. Την γνώρισε ελάχιστα καθώς εκείνη έλειπε μακρυά. Έστελνε όμως χρήματα και ζητούσε από τους γονείς της "να μην του λείψει τίποτα", "να του αγοράζουν ό,τι θέλει", όπως δηλώνει η μαμά της Σουμάτρι στο BBC.

Η Σουμάτρι βοήθησε επίσης τους γονείς της να χτίσουν το σπίτι τους. Τους αγόρασε και DVD και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

"Έκανε χρήματα και φίλους σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ" λέει η μητέρα της Σουμάτρι στο BBC. "Δεν ήταν ευτυχισμένη με τη ζωή εδώ. Ήθελε περισσότερα για εμάς και τον εαυτό της" προσθέτει...