Ο Έμπολα χτύπησε τη Σενεγάλη

Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκε στη Σενεγάλη, αν και η χώρα έχει κλείσει από την 21η Αυγούστου τα χερσαία σύνορά της με τη Γουινέα, λόγω της επιδημίας.

"Ο πρώτος ασθενής ο οποίος έχει μολυνθεί από τον ιό είναι ένας νεαρός άνδρας, υπήκοος της Γουινέας, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση", ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Άβα Μαρί Κολ Σεκ .

 

Η Σεκ επισήμανε πως ο ασθενής βρίσκεται «σε ικανοποιητική κατάσταση» και διαβεβαίωσε ότι ενισχύονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στη Σενεγάλη, η οποία γειτονεύει με τη Γουινέα, τη μία από τις τρεις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την επιδημία του ιού. Είχαν προηγηθεί πολλά ύποπτα κρούσματα, αλλά οι εξετάσεις ήταν αρνητικές για την παρουσία του Έμπολα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτός ο νεαρός από τη Γουινέα είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κόνακρι και είχε εξαφανιστεί πριν από τρεις εβδομάδες.

«Είμαστε στη διαδικασία εξακρίβωσης του πλήρους δρομολογίου που ακολούθησε και εξέτασης όλων των προσώπων με τα οποία ήλθε σε επαφή», είπε η υπουργός Υγείας της Σενεγάλης.