Η οικογένεια διοικητή της Χαμάς σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό

Η 27χρονη σύζυγος του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ , και ο μόλις 7 μηνών γιος τους σκοτώθηκαν τη νύχτα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, όταν το σπίτι τους έγινε στόχος βομβαρδισμών.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, φωνάζοντας "εκδίκηση" και πυροβολώντας στον αέρα, τους συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία, μεταφέροντας τις σορούς, τυλιγμένες στην πράσινη σημαία της Χαμάς στο κοιμητήριο του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια για να ενταφιαστούν, δίπλα σε δύο μέλη της Χαμάς, δύο άνδρες που σκοτώθηκαν το πρωί σε άλλη επιδρομή.

Ωστόσο, καθώς ο ίδιος ο Ντέιφ δεν πήγε στην κηδεία, η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση ότι "ο αρχηγός των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, ο Άμπου Χάλεντ (σ.σ. το προσωνύμιο του Μοχάμεντ Ντέιφ) είναι εν ζωή και εξακολουθεί να διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις".

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ και ότι "οι Ισραηλινοί δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να το αποφασίσει ο Μοχάμεντ Ντέιφ". Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν αυτό σημαίνει ότι ο Ντέιφ είναι ζωντανός, ένας αξιωματούχος απάντησε ότι "οι νεκροί δεν λαμβάνουν αποφάσεις". 

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Τρίτης, αφού έσπασε η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Aπό την έναρξή της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα, στις 8 Ιουλίου, έχουν σκοτωθεί 2.028 Παλαιστίνιοι- στην πλειοψηφία τους άμαχοι- και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 10.000.