Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για απαγωγή στρατιώτη

Ούτε λίγες ώρες δεν κράτησε η τριήμερη εκεχειρία που συμφωνήθηκε στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς και τέθηκε σε ισχύ, στις 8 το πρωί.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στη Ράφα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, μετά την παραβίαση της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή της.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις για την παραβίαση της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή της Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός πληροφόρησε και επίσημα τα Ηνωμένα Εθνη ότι η ισχύς της εκεχειρίας στη Γάζα έληξε, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας είναι πιθανό η Χαμάς να απήγαγε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.

"Δυνάμεις οι οποίες επιχειρούσαν για την καταστροφή μιας υπόγειας στοάς δέχθηκαν επίθεση. Κατά τις πρώτες ενδείξεις, ένας στρατιώτης απήχθη από τρομοκράτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης", δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ μιλώντας σε δημοσιογράφους.