Επιπλέον 16.000 εφέδρους επιστρατεύει το Ισραήλ για τη Γάζα

Μόλις την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες στην Γάζα, με σφαγές αμάχων από ισραηλινά πυρά σε ύπαιθρα αγορά και ένα σχολείο του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι σκληραίνει τους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές εναντίον του Παλαιστινιακού θύλακα και ότι επιστρατεύει άλλους 16.000 εφέδρους, αυξάνοντας το σύνολο των ανδρών που έχουν επιστρατευθεί στους 86.000.   

"Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα έως ότου οι σήραγγες της Χαμάς να καταστραφούν. Αυτό θα γίνει με ή χωρίς κατάπαυση του πυρός" δήλωσε ο Νετανιάχου, πριν από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μόνο σήμερα, τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής, αυξάνοντας στους 1.400 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών.  

Δύο μακελειά σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα, αυτό στην αγορά της Σετζάγια με 17 νεκρούς και ένα ακόμη σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Τζαμπαλίγια, όπου είχαν καταφύγει πολίτες για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες, με 16 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.  

Από τους επιζήσαντες του σχολείου, 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.   

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, μετρά συνολικά 56 νεκρούς καταγράφοντας μια από τις σημαντικότερες απώλειες από τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006. 

Στη παγκόσμια οργή και την σφαγή αμάχων και μικρών παιδιών, το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι προειδοποιεί τους κατοίκους για τις επικείμενες επιθέσεις τηλεφωνώντας σε σπίτια, στέλνοντας μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, με φυλλάδια ή ακόμη και με ψεύτικους πυραύλους που πέφτουν στις στέγες των σπιτιών.   

Όμως, όπως αναρωτήθηκε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Γιαν Ελίασον: "Πού να πάνε; Έχουν απομείνει ελάχιστα μέρη για να πάνε στη Γάζα"....