Συνετρίβη το αεροπλάνο της Air Algerie

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το αεροπλάνο συνετρίβη" ανακοίνωσε επισήμως ένας αξιωματούχος της Air Algerie, για το σκάφος τύπου McDonnell 83 που χάθηκε από τα ραντάρ εκτελώντας δρομολόγιο από τη Μπουργκίνα Φάσο προς την Αλγερία.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος αρνήθηκε, σύμφωνα με το Reuters, να δώσει λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος της Air Algerie που χάθηκε σήμερα τα ξημερώματα ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο, στο βόρειο Μαλί, μετέφερε συνολικά 116 επιβάτες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι, οι 26 από την Μπουρκίνα Φάσο  και επτά ήταν Αλγερινοί, μετέδωσε το αλγερινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι. Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι. 

Τουλάχιστον οι 22 από τους Γάλλους επιβάτες της πτήσης επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών αεροδρομίων.

Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Άλλοι επτά θα έπαιρναν μια ανταπόκριση για τη Μασσαλία ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών επρόκειτο να συνεχίζει το ταξίδι του για το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί.

Από τη Βηρυττό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά. "Στο αεροπλάνο υπήρχαν τρία ζευγάρια με τα δέκα τους παιδιά και άλλοι τέσσερις Λιβανέζοι επιβάτες", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για το θέμα