Ο Πιστόριους πούλησε το σπίτι του, όπου σκότωσε τη Ρίβα

Την πολυτελή βίλα του στην Πραιτόρια, το σπίτι που σκότωσε την Ρίβα Στέενκαμπ, πούλησε ο Όσκαρ Πιστόριους προκειμένου να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. 

Τον περασμένο Μάρτιο ο διάσημος Ολυμπιονίκης είχε ανακοινώσει ότι πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στην δίκη του, καθώς αυτή κρατάει περισσότερο από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί. Έκτοτε έψαχνε αγοραστή για να πουλήσει το σπίτι του και ζητούσε 593.000 ευρώ για τα έξοδα της δίκης και τις εγγυήσεις για να μην προφυλακισθεί.

Σήμερα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αθλητή δήλωσε ότι βρέθηκε αγοραστής για την βίλα στο  Silver Woods Country Estate και η υπόθεση προχωράει. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει τα στοιχεία του αγοραστή ή το ποσό έως ότου κλείσει η πώληση. 

 

Εικόνα του AP μέσα από τη δίκη: Ο Πιστόριους φωτογραφίζεται από τους αστυνομικούς λίγες στιγμές μετά τη δολοφονία της Στέννκαμπ. Στέκεται πάνω στα προσθετικά πόδια του και φορά σορτς, που είναι καλυμμένο με αίμα... 

 

Ο ίδιος ο αθλητής αρνείται ότι πυροβόλησε σκοπίμως την φίλη του και υποστηρίζει ότι πυροβόλησε έξω από την πόρτα του μπάνιου και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, θεωρώντας ότι μέσα στο χώρο είχε κρυφτεί διαρρήκτης.