Μαλαισία: Ολοκληρώνονται οι έρευνες για το χαμένο Μπόινγκ

Στο τέλος τους φαίνεται ότι πλησιάζουν οι - άκαρπες μέχρι σήμερα - έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιάνων Αερογραμμών που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. 

Οι αυστραλιανοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την διεθνή επιχείρηση για το αγνοούμενο αεροσκάφος δήλωσαν ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτού του Boeing 777, βάσει των σημάτων που έχουν εντοπιστεί, ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε 5 με 7 ημέρες. 

Από την πλευρά του, ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσέιν, δήλωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 βρίσκονται "σε κρίσιμο στάδιο" και κάλεσε όλο τον κόσμο να προσευχηθεί.  

"Οι σημερινές και οι αυριανές έρευνες είναι σε κρίσιμο στάδιο. Καλούμε όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να προσευχηθεί ώστε να βρούμε κάτι" δήλωσε ο Χουσέιν, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Το ρομποτικό βαθυσκάφος Bluefin-21 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ερευνά από τις αρχές της εβδομάδας τον βυθό του Ινδικού Ωκεανού σε αναζήτηση στοιχείων για την πτήση MH370,η οποία φέρεται να έχει συντριβεί στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό. 

Διαβάστε: Ένα ρομποτικό υποβρύχιο η τελευταία ελπίδα για το Μπόινγκ

Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο απ’ όπου πιστεύεται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το μαύρο κουτί του Μπόινγκ, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

Η τεράστια διεθνής προσπάθεια έρευνας για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς.

"Το Bluefin-21 έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι στιγμή. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο", ανέφερε το κέντρο συντονισμού ερευνών σε ανακοίνωσή του.

"Έφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αποστολή του βαθυσκάφους,αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στην εστιασμένη υποθαλάσσια περιοχή σε πέντε με επτά ημέρες", πρόσθεσε.