Ζευγάρια που ποστάρουν τρυφερές φωτογραφίες τους ίσως… μισιούνται

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του πανεπιστημίου Μπρούνελ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες των social media που δημοσίευαν συχνά φωτογραφίες με τον σύντροφό τους είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η ειδική σεξολόγος, Νίκι Γκολντστέιν, εξηγεί στη Daily Mail πως το ποστάρισμα τρυφερών φωτογραφιών στα social media όταν γίνεται συστηματικά, ίσως φανερώνει και μια όχι και τόσο υγιής σχέση.

«Μπορεί το ζευγάρι αυτό να μισούν ο ένας τον άλλον», λέει.

Και αναφέρει: «Συχνά τα ζευγάρια που ποστάρουν τις φωτογραφίες ψάχνουν την επιβεβαίωση της σχέση τους από άλλους ανθρώπους στα social media. Τα likes και τα σχόλια μπορούν σε μια δεδομένη φάση κάποιας σχέσης να είναι πραγματικά πολύτιμα, μπορεί να γίνουν η κίνηση που θα τους κάνει να πάρουν τα πάνω τους. Καταλήγει δηλαδή το εν λόγω άτομο να επιζητά την επιβεβαίωσή της σχέσης του μέσα από το τι θα πουν οι άλλοι για τον σύντροφό του».

Η Γκολντστέιν, εξηγεί ωστόσο, ότι αυτό μπορεί και να είναι ένα σημάδι που δείχνει απλά ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος έχει γίνει λίγο κτητικός με το ταίρι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του πανεπιστημίου Μπρούνελ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες των social media που δημοσίευαν συχνά φωτογραφίες με τον σύντροφό τους είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση.