Back in Fashion στην κουζίνα: 5 παλιά trend επιστρέφουν

Δείτε μέσα από τις φωτογραφίες τις "νέες" τάσεις

Δείτε πέντε "νέες" τάσεις στις κουζίνες που παραδόξως είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτές.

1. Πάγκοι από πλακάκι

Οι πάγκοι από πλακάκι ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στη δεκαετία του '70 και του '80. Τώρα κάνουν την επανεμφάνισή τους, αν και σε πιο μοντέρνα εκδοχή, με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία (όπως στη φωτογραφία με τον μαύρο πάγκο που έχει γκρι αρμό).

2. Αντί για πόρτες ντουλαπιών... κουρτινάκια

Σίγουρα όλοι έχετε δει σε κάποιο χωριό αυτό το ασυνήθιστο στυλ και σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων. Φαίνεται ότι δειλά δειλά επανεμφανίζεται με κυρίαρχο στυλ το σκανδιναβικό που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

3. Χρωματιστά ντουλάπια

Κάποτε (μιλάμε για το '50 και το '60) τα ντουλάπια της κουζίνας βάφονταν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το ροζ! Στη συνέχεια, και για μεγάλο χρονικό διάστημα το σκούρο ξύλο επικράτησε στην κουζίνα δίνοντας με τη σειρά του τη σκυτάλη στο χρώμα της σημύδας. Δεν άργησε να έρθει και το λευκό, αλλά τώρα, το χρώμα πάλι επιστρέφει σε πιο παλ αποχρώσεις.

4. Χρυσές λεπτομέρειες (μπαταρία βρύσης κτλ) 

Σε αντίθεση με τις χρυσές λεπτομέρειες της δεκαετίας του '80, (όπως η βρύση Vola στην παρακάτω κουζίνα) τα "εξαρτήματα" πια έχουν βελτιωμένη και minimal εμφάνιση.

5. Φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου επιστρέφουν στην κουζίνα. Αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προσθέσουμε λίγη ζωντάνια σε μια βαρετή κουζίνα.