7 πράγματα που κάθε γυναίκα αξίζει να έχει σε μία σχέση

Γνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε τις μικρές μας προσωπικές απαιτήσεις όπως «το άλλο μου μισό πρέπει να λατρεύει τα μικρά χαριτωμένα σκυλάκια» ή «το έτερον μου ήμισυ να μην τραγουδάει στο μπάνιο». Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές προϋποθέσεις που κάθε άντρας πρέπει να πληροί προκειμένου μία σχέση μαζί του να αξίζει τον κόπο. Γι" αυτό και σας παραθέτουμε την παρακάτω λίστα, ελπίζοντας ότι θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό θεμέλιο σε μία σχέση είναι ο σεβασμός που έχει ο ένας απέναντι στον άλλον. Κάποιος που δεν σας τον προσφέρει απλόχερα δεν αξίζει ούτε στο ελάχιστο την αγάπη σας.

Η γυναίκες πλέον τον 21ο αιώνα δουλεύουν ασταμάτητα, καλό θα ήταν να σας βοηθήσει έστω στις μισές δουλειές του σπιτιού ιδίως τις πιο δύσκολες. Όπως για παράδειγμα ας κατεβάσει κάτι από το πατάρι κι εσείς με την σειρά σας θα τον κάνετε να αισθανθεί «αρσενικό», πέρα από το γεγονός ότι θα σας ξεκουράσει!

Το να παραδέχεται το γεγονός ότι εσείς οι δύο έχετε σχέση: στον εαυτό του, στην οικογένεια του και γιατί όχι στο facebook μιας και τα social media μας έχουν κατακλύσει.

Άλλο ένα που θέλω να προσθέσω είναι να χρησιμοποιεί την λογική του, όταν διαφωνείτε σε ένα θέμα. Ξέρουμε πόσο οξύθυμοι είναι οι άντρες... Εάν λοιπόν φωνάζει περισσότερο δεν κερδίζει κάτι, αλλά ίσως και να χάνει και το ελάχιστο δίκιο που θα μπορούσε να είχε μέσα στην διαφωνία σας. Οπότε η καλύτερη λύση είναι μια ήσυχη και πολιτισμένη συζήτηση.

Πρέπει φίλε-άντρα να καταλάβεις ότι η γυναίκα έχει κάποιες ανασφάλειες, και θα ήθελε όταν έχει φτιάξει το μαλλί της ή έχει βάλει μία υπέροχη καινούργια μπλούζα ή ένα τέλειο παντελόνι που την κολακεύει , να της πεις ότι είναι όμορφη χωρίς καν να σε ρωτήσει. Γιατί απ' όσο ξέρω εσύ ως γνήσιο «αρσενικό» το πιο πιθανό είναι να της κλείσεις το μάτι πονηρά ή να χρησιμοποιήσεις ένα χαρακτηριστικό επιφώνημα θριάμβου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η γυναίκα έχει έντονα συναισθήματα. Αυτό γίνεται και στο κρεβάτι. Ο άντρας πρέπει να της δείχνει πόσο την θέλει και δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αφήνει στην άκρη τα προκαταρκτικά, τα φιλιά, τις αγκαλιές και φυσικά την οπτική επαφή.

Τέλος, κάτι άλλο που επιβάλλεται να έχει μία γυναίκα μέσα σε μία σχέση είναι ότι πρέπει ο σύντροφός της να κατανοήσει τις μικρές της ιδιοτροπίες όποιες και να είναι αυτές. Βέβαια μιλάμε σε λογικά πλαίσια. Για παράδειγμα ότι μπορεί στις «δύσκολες μέρες» του μήνα να εφοδιαστεί μία γυναίκα με όλη την σοκολατο-βιομηχανία και να έχει χωθεί στον καναπέ της για πάνω από 5 ώρες χωρίς να κάνει τίποτα άλλο... ε, εκείνη τη στιγμή σεβάσου το και μην της υπενθυμίσεις τις θερμίδες που καταναλώνει!

Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας πολλές προϋποθέσεις για μία καλή σχέση που θα θέλαμε, όμως ας ξεκαθαρίσουμε μέσα μας όλες ότι ίσως πρέπει να αφήσουμε κάτι πίσω μας για να βρούμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε, ώστε να φτιάξουμε την ζωή μας όσο πιο ευτυχισμένη, χαρούμενη και συναρπαστική μπορούμε!!!!!

Γράφει η Γιάννα Σαλή για το k-mag.gr