5 στοιχεία που αγνοούσαμε για το «Pretty Woman»

Εδώ κι είκοσι πέντε χρόνια είναι μία από τις πιο κορυφαίες ρομαντικές κομεντί που κάθε γυναίκα έστω – ΕΣΤΩ! – μία φορά στη ζωή της την έχει δει. Την έχει δει κι έχει σκεφτεί πως κι ο δικός της «πρίγκιπας» τα ίδια που έκανε κι ο Richard Gere θα ήθελε να κάνει. Τι ξέρουμε, όμως πραγματικά για την ιστορία της πόρνης Vivian (Julia Roberts) και του Edward (Richard Gere);

Με αφορμή την επέτειο των είκοσι πέντε χρόνων από τότε που βγήκε στους κινηματογράφους, σας παρουσιάζουμε πέντε άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία για το «Pretty Woman».

1. Το τέλος της ταινίας είναι ΠΟΛΥ πιο δραματικό (προσοχή: spoiler)

Αν δεν έχετε δει την ταινία, μπορείτε να σταματήσετε εδώ την ανάγνωση. Αν και κάτι τέτοιο δεν το θεωρώ μεγάλο ενδεχόμενο! Οπότε συνεχίζω...

Το τέλος της ταινίας κάθε άλλο παρά «happy ending» μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος. Ακόμη κι ο τίτλος της ταινίας ήταν διαφορετικός στα πρώτα σχέδια, κι αυτός ήταν «3.000».

Αντί για τη διάσημη σκηνή στις σκάλες διαφυγής της πολυκατοικίας της Vivian, το αρχικό σενάριο προέβλεπε ένα πιο σκοτεινό φινάλε, με τον Edward έπειτα από έναν καυγά – η Vivian υποτίθεται θα ήταν τοξικομανής – να διώχνει από το πολυτελές αμάξι του τη Vivian στα σοκάκια από όπου τη «μάζεψε» πρώτη φορά και να της πετάει κυριολεκτικά στα μούτρα τα 3.000 δολάρια που προέβλεπε η συμφωνία τους. Επειδή, όμως, την παραγωγή της ταινίας την είχε αναλάβει η Disney και ταινία της Disney με κακό τέλος δε νοείται, εμείς λάβαμε τη γνωστή σκηνή.

2. Ταινία «Cinderella Complex»

Καθώς πραγματευόταν στην ουσία τη «μεταμόρφωση» της Roberts – σημ.: από πόρνη σε κυρία της «καλής» κοινωνίας» – η ταινία κατατάχθηκε στην κατηγορία ταινιών με τίτλο «Σύνδρομο της Σταχτοπούτας». Μία ακόμη διάσημη ταινία που ανήκει στο συγκεκριμένο «group» είναι «Ο Διάβολος Φορούσε Prada».

3. Η Julia Roberts ήθελε από την αρχή το ρόλο της Vivian

Όταν άλλες ηθοποιοί απέρριπταν το ρόλο, όπως η Jennifer Connelly, Η Daryl Hannah κι η Michelle Pfeiffer, η – ακόμα άγνωστη τότε – Roberts... τον ονειρευόταν! Ποιος είπε πως όταν επιθυμείς κάτι, το σύμπαν δε συνωμοτεί για να το αποκτήσεις; Δεν ξέρω για άλλους, αλλά για τη Julia Roberts... αποδεδειγμένα έπιασε!

4. Τα γυρίσματα με τη Roberts στη Rodeo Drive έγιναν Κυριακή

Προκειμένου οι καταστηματάρχες εκεί να μη χάσουν ούτε... δολάριο από τις πωλήσεις, η παραγωγή πήρε άδεια για γυρίσματα στη Λεωφόρο μόνο για τις Κυριακές, που τα καταστήματα θα ήταν κλειστά.

5. Η σκηνή με το κουτί του κολιέ δεν ήταν στο σενάριο

Θυμάστε εκεί που ο Gere δείχνει στη Roberts εκείνο το θεσπέσιο κολιέ κι όταν εκείνη πάει να το αγγίξει, ο Gere κάνει πως πάει να της κλείσει το χέρι με το καπάκι; Ε, αυτό δεν ήταν προβλεπόμενο! Ο Gere το έκανε για να ξαφνιάσει τη Roberts, κατόπιν αιτήματος του σκηνοθέτη Gary Marshall, καθώς η Roberts εκείνη τη μέρα έμοιαζε κουρασμένη. Κι ο Marshall προκειμένου να της διατηρήσει την ετοιμότητα, «αγγάρεψε» το Gere με την εν λόγω αποστολή. Το στιγμιότυπο «έγραψε» τόσο καλά στην κάμερα που αποφάσισαν να το κρατήσουν! Σε σημείο που μέχρι κι ο φύλακας που προστάτευε το κολιέ στη διάρκεια των γυρισμάτων ξεκαρδίστηκε από τα γέλια – το οποίο κόστιζε και 25.000 δολάρια το άτιμο, βλέπετε!

Υπάρχουν πολλές ακόμη «κρυμμένες» πτυχές για την ταινία, αλλά όπως και να έχει... νομίζω πως δε θα πάψει να είναι ποτέ μία από τις αγαπημένες μας, ε, κορίτσια;

Πηγή: k-mag.gr