7 τρόποι να αναγνωρίσεις τον καλό σύντροφο

Ειλικρινά, πείτε μου τι σημαίνει καλός σύντροφος; Αυτός που μας καταλαβαίνει; Που έχουμε τα ίδια γούστα; Που κατανοεί όλες τις παραξενιές μας; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι. Το internet είναι γεμάτο με άρθρα σχετικά με το πώς να συνειδητοποιήσεις ότι ζεις μέσα σε μία τοξική και επιβλαβή σχέση.

Το ζητούμενο όμως είναι να δούμε και λίγο την θετική πλευρά του θέματος και να αναγνωρίσουμε τα καλά χαρακτηριστικά του φίλου/συζύγου και να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε συνέχεια για μικρο-λεπτομέρειες!

1. Προσπαθούν

Αν θέλετε να αναγνωρίσετε έναν καλό σύντροφο, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη συμπεριφορά του. Αν καταλαβαίνει την έννοια του «δούναι και λαβείν» και δεν τα περιμένει όλα από εσάς, κρατήστε τον στο πλάι σας.

2. Καταλαβαίνουν τη σημασία του να είσαι μόνη

Ένας σωστός σύντροφος ξέρει πόσο σημαντικό είναι να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Ο καθένας χρειάζεται λίγο χώρο σε μία υγιής σχέση.

3. Ξέρουν να επικοινωνούν

Ένας καλός σύντροφος γνωρίζει ότι η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και υγιής σχέση. Ο εγωισμός και τα πείσματα δεν ωφελούν κανέναν από τους δύο.

4. Είναι απλοί και άμεσοι

Τα παιχνίδια δεν έχουν θέση σε έναν δεσμό. Είναι μόνο για την αρχή, για το φλέρτ. Για να είναι σωστός και να παραμείνει δίπλα σου πρέπει να ζει με ακεραιότητα και να συζητά κάθε είδους πρόβλημα, χωρίς παιδιαρίσματα.

5. Είναι ρεαλιστές

Κατανοούν ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι με όλους. Το σημαντικότερο είναι να σέβονται τις απόψεις του συντρόφου τους.

6. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Και εννοούμε όλες! Πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους, διότι πάνω από όλα δείχνουν ώριμοι και συνεσταλμένοι.

7. Δεν θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο

Ένας καλός σύντροφος δεν κάνει κατάχρηση των συναισθημάτων μόνο και μόνο για να έχει τον έλεγχο της σχέσης. Σέβεται, δεν φέρνει τον άλλον σε δύσκολη θέση, δεν τον επικρίνει και δεν προσπαθεί να τον ελέγξει με κάθε τρόπο.

Το φυσικά πάνω από όλα να είναι ο καλύτερός σας φίλος!

Γράφει η Μαρία Παπουτσάκη για το k-mag.gr