Απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου

Εάν προσθέσετε τις ημέρες της περιόδου σας θα διαπιστώσετε ότι διαρκεί συνολικά 5 χρόνια από τη ζωή σας! Αυτός ο χρόνος είναι υπερβολικά πολύς, ιδιαίτερα αν οι μέρες της περιόδου σας είναι επώδυνες. Σίγουρα θα δίνατε τα πάντα, ώστε να κάνετε εύκολες εκείνες τις "δύσκολες" μέρες, σωστά; του μήνα...Ανακαλύψτε με τη βοήθεια μας τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά που θα σας απαλλάξουν από τα ενοχλητικά προβλήματα της περιόδου.

Απαλλαγείτε από τις κράμπες

Ασβέστιο και μαγγάνιο: Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που προσθέτουν στη διατροφή τους τροφές υψηλές σε ασβέστιο και μαγγάνιο νιώθουν λιγότερο έντονα τα συμπτώματα της περιόδου και τις κράμπες.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι:

Γαλακτοκομικά, λευκά φασόλια, σολομός, σαρδέλα, αποξηραμένα σύκα, μαυρομάτικα φασόλια, αμύγδαλα

Τροφές πλούσιες σε μαγγάνιο είναι:

Αβοκάντο, ανανάς, ξηροί καρποί, ξερές σταφίδες, τσάι, προϊόντα ολικής άλεσης, φασόλια, αρακάς, σπανάκι, μπρόκολο, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, συκώτι, κρόκος αυγού, γαρίφαλο, κανέλα, χαμομήλι, μαϊντανός, δυόσμος

Μειώστε την αιμορραγία

Σίδηρος και η βιταμίνη C μειώνουν την αιμορραγία. Μαζί με τις κράμπες, η έντονη αιμορραγία είναι μάλλον ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που εμφανίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Η έντονη αιμορραγία μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα σιδήρου και να οδηγήσει σε αναιμία. Η επαρκής λήψη αυτού του μετάλλου όχι μόνο αναπληρώνει το σίδηρο που έχετε χάσει, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει μελλοντικά την αιμορραγία. Όσες αντιμετωπίζουν έντονη αιμορραγία, ίσως να χρειάζονται και άφθονη βιταμίνη C.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι:

Σπανάκι, φακές, άσπρο ρύζι, μοσχάρι, φασολάκια, στρείδια, ντομάτες, ρεβίθια, πατάτες

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Φράουλα, κεράσι, πορτοκάλι, γρέιπφρουτ, λεμόνι, lime, φραγκοστάφυλο, ακτινίδιο, πιπεριά, λάχανο, καρπούζι, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, ντομάτα, μαϊντανός, θυμάρι, βασιλικός, κόλιαντρο

Απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα από τα συνηθισμένα παράπονα των γυναικών, οι οποίες υποφέρουν από κράμπες κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας. Λύστε το πρόβλημα φυσικά: ακολουθήστε μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, περιλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά, όσπρια και πίνοντας άφθονο νερό.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr