7 μυστικά για να νιώσετε ανανεωμένη και σε άψογη φόρμα!

Αν χρειάζεστε ανανέωση δε χρειάζεται να κάνετε δραστικές και επίπονες αλλαγές στο καθημερινό σας πρό­γραμμα. Κάνοντας ένα μικρό βήμα τη φορά μπορείτε να βρείτε τη φόρμα σας. Κάντε τη ζωή σας όσο το δυνατόν καλύτερη, αφαιρώντας το άγχος και προσθέτοντας υγεία στην καθημερινότητα σας. Μάθετε πώς θα το πετύχετε!

Ενέργεια

Αν δεν είσαι λάτρης του πρωινού καφέ, μπορείτε να γεμίσετε ενέργεια μασώντας μια τσίχλα με γεύση μέντα! Η μέντα θα δώσει ενέργεια στον εγκέφαλό σας και θα μειώσει εντυπωσιακά το αίσθημα κόπωσης όλη τη μέρα!

Άγχος

Ναι, είναι γεγονός! Οι σκύλοι δεν είναι μόνο οι καλύτεροι φύλακες του σπιτιού αλλά είναι οι καλύτεροι για ψυχοθεραπεία γιατί μας προφυλάσσουν από το άγχος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, και ειδικά των σκύλων, έχουν χαμηλότερη πίεση και χοληστερίνη, ενώ αναρρώνουν γρηγορότερα από ασθένειες σε σχέση με τους ανθρώπους χωρίς κατοικίδια.

Θετική σκέψη

Σκεφτείτε θετικά και προσπαθήστε να στηρίζετε οι ίδιες τον εαυτό σας σε οτιδήποτε θέλετε να αλλάξετε! Αν, για παράδειγμα, προσπαθείτε να αντισταθείτε στη σοκολάτα, κάθε φορά που βλέπετε μία μπροστά σας μη σκέφτεστε "δεν πρέπει να τη φάω" αλλά "κοίτα με, αρνούμαι να σε φάω, τα κατάφερα!".

Τόνωση

Προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή ένα συμπλήρωμα προβιταμινών που θα σας χαρίσει ενέργεια και άμεση τόνωση. Μην αμελείτε να παίρνετε τις βιταμίνες σας καθημερινά και θα γίνετε superwoman πριν καν το καταλάβετε!

Ζάχαρη

Αν θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να στερηθείτε τους γλυκούς πειρασμούς, αντικαταστήστε τη ζάχαρη με στέβια. Το φυτό από τον Παραγουάη το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι Ινδιάνοι ως γλυκαντικό και θεραπευτικό βότανο.Έχει 50% λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη!

Λιπαρά πιάτα

Ερευνητές που ανέλυσαν αξονικές τομογραφίες εγκεφάλων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έχουν παρακάμψει το πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να κλείσουν την ημέρα τους καταναλώνοντας ένα λιπαρό πιάτο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Φάτε ένα γιαούρτι το πρωί για να αποφύγετε το λιπαρό πιάτο το βράδυ!

Λιγούρες

Το ιδανικό πρωινό συνδυάζει τις πρωτεΐνες και απελευθερώνει τους υδατάνθρακες. Φυσικά, όταν λέμε πρωτεΐνες δε σας προτείνουμε να φάτε κρέας και ψάρι για πρωινό! Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε αυγό (βραστό ή ομελέτα) ή δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι. Θα αισθάνεστε χορτασμένες μέχρι το μεσημέρι!

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr