Συμβουλές για ένα στητό και νεανικό στήθος

Το στήθος είναι σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας. Όλες μας θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το μέρος του σώματος μας σε άριστη κατάσταση. Σήμερα θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε το στήθος σας στητό και νεανικό!

Προσοχή στη στάση του σώματος

Η καλή στάση του σώματός σας βοηθά και το στήθος να φαίνεται πιο στητό. Όταν περπατάτε, έχετε τεντωμένο όλο το κορμί. Μη σφίγγεστε αλλά και μην αφήνετε το σώμα σας να πέφτει προς τα κάτω. Κρατάτε ψηλά το κεφάλι, με ίσια την πλάτη, τους ώμους ελαφρά προς τα πίσω αλλά όχι ανασηκωμένους.

Προσοχή στον ύπνο

Οι μικρές ζάρες στο ντεκολτέ μπορεί να οφείλονται σε κακή στάση κατά την ώρα του ύπνου. Αν κοιμάστε συνέχεια στο πλάι και με πολύ ψηλό μαξιλάρι, το δέρμα συμπιέζεται. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα ή τουλάχιστον αποφύγετε τα ψηλά μαξιλάρια.

Προσοχή στην αυξομείωση βάρους

Κανένα στήθος δεν αντέχει τη συχνή αυξομείωση βάρους. Μια πολύ γρήγορη δίαιτα είναι καταστροφική για το στήθος γιατί το δέρμα και οι ιστοί χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα το στήθος να πέσει. Ακολουθείστε δίαιτες που θα σας κάνουν να χάσετε αργά-αργά τα περιττά κιλά.

Προσοχή στο ντους

Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ντους με καυτό νερό. Κάνετε πάντα με δροσερό ή κρύο νερό για να τονώσετε τους ιστούς του στήθους. Αν δε σας πειράζει το κρύο, εφαρμόστε ένα γάντι γεμάτο παγάκια στο στήθος σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία τόνωσης του δέρματος.

Προσοχή στο ηλιακό έγκαυμα

Το στήθος έχει λεπτότερο δέρμα από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, το οποίο σπάνια εκτίθεται στον ήλιο και δεν έχει αντοχή στις ακτίνες του. Ένας δυνατός ήλιος μπορεί να σας κάψει, περνώντας ακόμα και μέσα από το ύφασμα του μαγιό σας, ειδικά αν είναι μαύρο. Απλώστε μια προστατευτική αντιηλιακή κρέμα στο στήθος σας, πριν βάλετε το μαγιό σας, γιατί αν καεί το στήθος σας και κοκκινίσει, μπορεί να ξεφλουδίσει και να σας αφήσει λεκέδες και ανεπιθύμητα σημάδια.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr