Αν θέλετε να χάσετε βάρος, μη μοιράζεστε το φαγητό σας!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τα άτομα που συνηθίζουν να μοιράζονται το φαγητό τους, καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από εκείνους που προτιμούν τις ατομικές μερίδες. Και το κυριότερο; Δεν το συνειδητοποιούν!

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που μοιράζονταν μερίδες φαγητού με φίλους, το σύζυγο ή το σύντροφό τους κατανάλωναν 60% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που περιορίζονταν σε μία ατομική μερίδα.

Τα ορεκτικά, οι σαλάτες και γενικότερα τα πιάτα που μοιράζονται αποτελούν "παγίδα" για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η εξήγηση είναι απλή! Όταν μοιράζεσαι το φαγητό σου, ξεχνιέσαι και δε μπορείς να υπολογίσεις τι ποσότητα ακριβώς καταναλώνεις.

Σε περιόδους δίαιτας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγονται τα πρώτα πιάτα και να περιορίζεται το άτομο που προσπαθεί να χάσει κιλά αποκλειστικά και μόνο στο κυρίως. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να έχει τον έλεγχο της ποσότητας φαγητού που καταναλώνει και δε θα ξεφεύγει από το διατροφικό του πρόγραμμα αλλά και το στόχο του.