Τι να προσέχετε στα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος – Κέντρα Αισθητικής

Κάθε χρόνο, εμείς οι γυναίκες με το πού μπαίνει η άνοιξη θέλουμε να χάσουμε κιλά και γενικά να καλλωπιστούμε κι έτσι απευθυνόμαστε σε Ινστιτούτα Αδυνατίσματος και Κέντρα Αισθητικής.

Κατ' αρχάς, δεν πρέπει να συγχέουμε τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος με τα Κέντρα Αισθητικής. Συχνά, υπηρεσίες αισθητικής εξασκούνται παράνομα μέσα στα Κέντρα Αδυνατίσματος.

Αισθητική έχουν δικαίωμα να εξασκούν μόνο οι πτυχιούχοι αισθητικοί των ΤΕΙ και των ΙΕΚ. Γι' αυτό συνιστάται να δείτε το πτυχίο του αισθητικού που πρόκειται να σας περιποιηθεί.
Δεν πρέπει να κάνετε αισθητική περιποίηση σε κομμωτήρια, σε γυμναστήρια ή σε στούντιο μανικιούρ.

Τί πρέπει όμως να προσέξετε πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος;

• Πρέπει να διαβάστε πολύ προσεκτικά τα έγγραφα που θα υπογράψετε. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στα «ψιλά γράμματα», και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν αναφέρεται ότι δεν δικαιούστε ακύρωση του προγράμματος ή επιστροφή των χρημάτων σας, καθώς αυτό είναι καταχρηστικό
• Το κέντρο που θα επισκεφθείτε πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει και ιατρικό προσωπικό. Μην αρκεστείτε όμως σε αυτό. Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας , καλό θα ήταν να πάρετε τη γνώμη του προσωπικού σας γιατρού.
• Μην πληρώνετε όλο το ποσό του προγράμματος προκαταβολικά. Η ανώτατη προκαταβολή που δικαιούνται να σας ζητήσουν είναι 88 ευρώ.
• Απαιτήστε να δείτε το πτυχίο του ατόμου που σας περιποιείται και την άδεια λειτουργίας του Κέντρου που επισκεφθήκατε.
• Μην υπογράψετε το συμβόλαιο εάν δεν έχετε κατανοήσει πλήρως το είδος των υπηρεσιών που θα σας προσφέρουν, τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν, τη διάρκεια του προγράμματος και τον αριθμό των επισκέψεων που θα απαιτηθούν.
• Ζητήστε έγγραφη διαβεβαίωση για το κόστος του προγράμματος και τον τρόπο αποπληρωμής.

 

Χρύσα Τσιώτση

Δικηγόρος 

[email protected]