Πώς να φτιάξετε σαπούνι!

Και όμως δεν είναι δύσκολο! Το σαπούνι μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι εύκολα και γρήγορα! Μάλιστα όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να φτιάξουν χειροποίητα σαπούνια.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να έχετε κατα νου είναι να προσέξετε καθώς για την παρασκευή σαπουνιού χρειάζεται καυστική σόδα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 500 γραμμάρια έτοιμο σαπούνι κατά προτίμηση λευκό και άοσμο, βότανα και αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας, νερό και γάλα ενώ από σκεύη ένα μπολ, μία κατσαρόλα, μία ξύλινη κουτάλα και μια φόρμα που θα χρησιμεύσει ως καλούπι.

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ βότανα. Ανάλογα με το άρωμα που εσείς θέλετε. Η λεβάντα ή η μέντα ταιριάζουν απόλυτα. 

Στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ μισό φλιτζάνι βραστό νερό και αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας και ανακατέψτε.

Τρίψτε στον τρίφτη το αγνό λευκό σαπούνι και ρίξτε μισό φλιτζάνι νερό, μισό φλιτζάνι γάλα, το περιεχόμενο του μπολ με τα βότανα και ανακατέψτε.

Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό υπολογίζοντας όταν τοποθετήσετε το σκεύος με το σαπούνι, το νερό να φθάνει μέχρι τη μέση.

Βάλτε το σκεύος μέσα στην κατσαρόλα και αφήστε να λιώσει το σαπούνι σε ιδαίτερα χαμηλή θερμοκρασία. Με μια ξύλινη κουτάλα θα πρέπει να ανακατεύετε κατά διαστήματα ενώ θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα βότανα κατανέμονται ομοιόμορφα στο σαπούνι.

Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές και θυμίζει πηχτή κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Ρίξτε το σαπούνι στη φόρμα αφού πριν την έχετε αλείψει με λίγο λαδι προκειμένου να είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσετε. 

Αν θέλετε τοποθετήστε λουλούδια ή φύλλα μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια ρίξτε το υγρό.

Αφήστε το για μία, δύο ημέρες σε ένα δροσερό χώρο του σπιτιού σας μέχρι να σκληρύνει.

Αφού τσεκάρετε με το δάχτυλό σας ότι το σαπούνι έχει σκληρύνει αρκετά, με ένα μαχαίρι κόψτε το σε πλάκες και αφήστε το για άλλη μια μέρα μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Το σαπούνι σας είναι έτοιμο!