Κακοσμία στόματος: αντιμετωπίστε τη φυσικά!

Η κακοσμία του στόματος συνήθως οφείλεται σε πλημμελή στοματική υγιεινή ή σε γαστρεντερικές διαταραχές. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή; Σας παρουσιάζουμε δύο τρόπους, ο ένας αφορά εσάς που έχετε ουλίτιδα και ο άλλος εσάς που θέλετε να προστατευτείτε από τα στοματικά έλκη.

Πλύσεις με φασκόμηλο για υγιή ούλα

Η καθημερινή πλύση του στόματος με διάλυμα φασκόμηλου και θαλασσινού αλατιού προλαμβάνει τις παθήσεις των ούλων. Τόσο το φασκόμηλο όσο και το θαλασσινό αλάτι είναι ήπια αντισηπτικά, απαλύνουν τους ερεθισμούς και συμ­βάλλουν στη θεραπεία. Λόγω του ότι είναι στυπτικά, βοηθούν επίσης και στο σφίξιμο των ιστών των ούλων.

Θα χρειαστείτε:

250ml βραστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ξερό φασκόμηλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση-Εφαρμογή:

Ρίξτε βραστό νερό στο φασκόμηλο, σκε­πάστε και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά. Σουρώστε, προσθέστε το αλάτι και αφήστε το μείγμα ώσπου να γίνει χλιαρό. Χρησιμοποιήστε περίπου 6Oml για να ξεπλύνετε το στόμα σας αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο μέσα σε δύο μέρες.

Γλυκόριζα για προστασία από τα έλκη

Το εκχύλισμα γλυκόριζας από το οποίο έχει αφαιρεθεί η γλυκαντική χημι­κή ένωση γλυκυριζίνη παρακινεί το σώμα μας να παράγει προστατευτική βλέννα, βοηθά στη θεραπεία των βλεννογόνων αδένων και καταπολεμά τους μικροοργανισμούς που πιθανά προκαλούν τα στοματικά έλκη. Αγοράστε μασώμενες ταμπλέτες DGL από τις οποίες έχει αφαιρεθεί η χημική ένωση γλυκυριζινικό οξύ (προκαλεί κατακράτηση υγρών και ανεβάζει την πίεση). Πάρτε μία ή δύο ταμπλέτες των 380mg (αφήστε τις να διαλυθούν τελείως στο στόμα σας) τρεις φορές τη μέρα. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία όσο συχνά θέλετε και μπορείτε να παίρνετε DGL για μακρά χρονικά διαστήματα (για τουλάχιστον τρεις μήνες) αν υποφέρετε από χρόνια στοματικά έλκη.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr