As Good as it Gets!

As Good as it Gets!

Μας συστήθηκε ως Jamie Buchman στη δημοφιλή σειρά του NBC "Mad About you", για την οποία κέρδισε τέσσερα Emmy. Την αγαπήσαμε ως Carol Connelly στην ταινία "As Good as it Gets", όπου βραβεύτηκε με Oscar. H Helen Hunt, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τα δέκα της χρόνια, είναι γνωστή ως η πιο σκληρά εργαζόμενη ηθοποιός του Χόλιγουντ και όπως χαρακτηριστικά η ίδια λέει πριν τη γέννηση της κόρης της είχε δουλέψει για τρεις ηθοποιούς!  

Η Helen Hunt γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1963 στο Culver City της California. Ο πατέρας της, Gordon Hunt, ήταν δάσκαλος υποκριτικής και σκηνοθέτης και η μητέρα της, Jane Hunt, φωτογράφος. Η Helen μεγάλωσε στο Los Angeles και τη Νέα Υόρκη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική σε πολύ μικρή ηλικία. Στα εννέα της χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα υποκριτικής και ένα χρόνο εμφανίστηκε στην τηλεταινία "Pioneer Woman".

Μετά τις εμφανίσεις της στις τηλεοπτικές σειρές "Amy Prentiss", "Swiss Family Robinson", "The Fitzpatricks", "It Takes Two", "St. Elsewhere", το 1983 πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία "Quarterback Princess".

Το 1977 έκανε το ντεμπούτο της σε ταινία μεγάλου μήκους με το "Rollercoaster" και ακολούθησαν οι ταινίες "Girls Just Want to Have Fun" το 1985 με τη Sarah Jessica Parker, "Peggy Sue Got Married" το 1986 με την Kathleen Turner και το Nicolas Cage, "The Waterdance" με τον Eric Stoltz και "Mr. Saturday Night" το 1992 με το Billy Crystal.

Η Helen το 1992 και για τα επόμενα επτά χρόνια πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή σειρά "Mad About You" κερδίζοντας την αναγνώριση αλλά και τέσσερα Emmy Awards ενώ μαζί με το συμπρωταγωνιστή της Paul Reiser έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η σκληρή δουλειά στη μικρή οθόνη απέδωσε και το 1996 πρωταγωνίστησε απέναντι στο Bill Paxton στην ταινία "Twister". Ένα χρόνο μετά κέρδισε την αγάπη των κριτικών και του κοινού και μαζί ένα Oscar, μία Χρυσή Σφαίρα, ένα Satellite Award κι ένα Screen Actors Guild Award για την ερμηνεία της στην ταινία του James L. Brooks, "As Good As It Gets" με το Jack Nicholson.

Παρά το γεγονός ότι μετά τη βράβευσή της συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις κορυφαίες ηθοποιούς προτίμησε η επόμενη εμφάνισή της να είναι στη σκηνή παίζοντας τη Viola στο έργο του William Shakespeare "Twelfth Night". Το 2000 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με τις ταινίες "Pay It Forward" με τον Kevin Spacey, "What Women Want" με το Mel Gibson, "Dr.T and the Women" με το Richard Gere και "Cast Away" με τον Tom Hanks.

Το 2001 πρωταγωνίστησε απέναντι στο Woody Allen στην ταινία του "The Curse of the Jade Scorpion" ενώ το 2007 έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην ταινία "Then She Found Me", στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τους Matthew Broderick, Bette Midler και Colin Firth.

Το 2011 εμφανίστηκε στις ταινίες "Every Day", "Soul Surfer" με τον Dennis Quaid και "Jock of the Bushveld" ενώ το 2012 η ερμηνεία της στην ταινία "The Sessions" της χάρισε δεκάδες υποψηφιότητες για βραβεία, μεταξύ των οποίων για Oscar και Χρυσή Σφαίρα. Την ίδια χρονιά σκηνοθέτησε και εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του "Californication" με το David Duchovny.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Hunt στο παρελθόν είχε δεσμό με το Matthew Broderick. Τον Ιούλιο του 1999 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Hank Azaria με τον οποίο ήταν μαζί από το 1994 ωστόσο το ζευγάρι χώρισε το 2000. Ένα χρόνο μετά βρήκε την αληθινή αγάπη στην αγκαλιά του συγγραφέα, σκηνοθέτη και παραγωγού Matthew Carnahan με τον οποίο το 2004 απόκτησαν ένα κοριτσάκι, τη Makena Lei.