Η star του YouTube είναι Ελληνίδα!

Η star του YouTube είναι Ελληνίδα!

Συνέντευξη στη Μαρία Θανοπούλου 

Διαθέτει υπέροχη φωνή, γράφει στίχους, συνθέτει μουσική και καθημερινά δέχεται δεκάδες μηνύματα αγάπης και θαυμασμού από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα βίντεό της στο ΥouΤube με διασκευές γνωστών τραγουδιών έχουν φθάσει περίπου τις έντεκα εκατομμύρια προβολές…Η μουσική της έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN, το ABC και το FOX…Αναφερόμαστε στη Maria Zouroudis ή αλλιώς Μαρία Ζουρούδη, η οποία αν και σπούδασε Ψυχολογία αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι και από ό,τι φαίνεται τα κατάφερε! Η Μαρία Ζουρούδη μας μιλά από το Los Angeles που ζει τον τελευταίο καιρό, μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις της από τα καλοκαίρια στην Ελλάδα αλλά και τη χαρά της για την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της album.  

Θυμάστε πότε αγαπήσατε τη μουσική;

Δε μπορώ να θυμηθώ τις πρώτες στιγμές...αλλά θυμάμαι πώς ένιωθα όταν έβλεπα μιούζικαλ αλλά και τα συναισθήματά μου όταν είδα το πρώτο μουσικό βίντεό μου...Ένιωσα μαγεμένη...Η μουσική με ταξίδεψε σε ένα ευτυχισμένο μέρος που κανείς δε μπορούσε να αγγίξει!

Πότε και πώς ξεκινήσατε να τραγουδάτε;

Από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε να τραγουδάω. Όταν πήγαινα στην πρώτη τάξη διοργάνωσαν στο σχολείο μου ένα talent show στο οποίο αποφάσισα να συμμετάσχω. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε μια μεγάλη σκηνή και έκτοτε δεν έχανα την ευκαιρία να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς και ό,τι είχε σχέση με τη μουσική. Ήταν κάτι που λάτρευα να κάνω!

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψατε και σε ποια ηλικία;

Όταν ήμουν περίπου πέντε χρόνων έγραψα το τραγούδι "οι σκίουροι και τα πουλιά στα δέντρα"! Νομίζω ότι το είχα ηχογραφήσει κάπου! Θυμάμαι ότι έκλεβα το κασετόφωνο της μαμάς μου και ηχογραφούσα!

Δεδομένου ότι ο μπαμπάς σας είναι από τον Πειραιά και η μητέρα σας από τους Γαργαλιάνους, μεγαλώσατε με τον κλασικό ελληνικό τρόπο; Ποιες ελληνικές συνήθειες είχατε και έχετε στην οικογένειά σας;  

Οι αγαπημένες μου παραδόσεις περιλαμβάνουν το φαγητό! Θυμάμαι κάθε Πάσχα που πηγαίναμε στην εκκλησία και μετά τρώγαμε αρνί και τα Χριστούγεννα που φτιάχναμε κουλουράκια και τους αγαπημένους μου κουραμπιέδες!  

Πότε ήρθατε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ποια ανάμνηση έχετε κρατήσει από εκείνο το ταξίδι;

Ήμουν περίπου έξι χρόνων. Θυμάμαι πόσο μου άρεσε να πηγαίνω στην παραλία! Η Ελλάδα έχει τα πιο όμορφα νερά και σε αυτά έμαθα να κολυμπάω.  

Έρχεστε συχνά; Τι σας αρέσει να κάνετε;

Δυστυχώς λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μου δεν έρχομαι αρκετά συχνά αλλά όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα μου αρέσει να χορεύω και να γεύομαι την ελληνική κουζίνα.

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μουσική; 

Συνειδητοποίησα ότι πραγματικά θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι την πρώτη χρονιά στο κολλέγιο καθώς ήταν το μόνο που είχα στο μυαλό μου. Αποφάσισα όμως να ολοκληρώσω τις σπουδές μου πριν αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στη μουσική.  

Οι γονείς σας τι όνειρα είχαν για εσάς μέχρι τότε; 

Να παντρευτώ έναν υπέροχο άνδρα! Να γίνω γιατρός ή δικηγόρος! Κυρίως όμως ήθελαν να είμαι ευτυχισμένη!

Πώς μπήκε το YouTube στη ζωή σας;

Άρχισα να βλέπω βίντεο μόλις ξεκίνησε το YouTube και ανυπομονούσα να αποκτήσω το δικό μου κανάλι. Εκείνη την εποχή δεν είχα βιντεοκάμερα αλλά ούτε την παραμικρή ιδέα για το πώς να ξεκινήσω. Κάποιοι φίλοι μου προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν μαγνητοσκοπώντας και ανεβάζοντας το πρώτο μου βίντεο. Στη συνέχεια πήρα δική μου βιντεοκάμερα και ξεκίνησα να το κάνω μόνη μου.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία σας; 

Η όποια επιτυχία που είχα βασίστηκε σε αυτό που λέμε "από στόμα σε στόμα". Οι φίλοι μου μοιράστηκαν τη μουσική μου με άλλους.

Πώς αισθανθήκατε όταν το όνομά σας άρχισε να ακούγεται στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα;  

Οι καλλιτέχνες εργάζονται σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα όμορφο προϊόν, το οποίο θα απολαύσει ο κόσμος. Οπότε ήταν σίγουρα ένα αίσθημα ανταμοιβής!

Παρόλο που γράφετε μουσική και στίχους, προτιμήσατε τις διασκευές, γιατί; 

Γράφω και για μένα και για άλλους καλλιτέχνες. Για να κυκλοφορήσει μία δουλειά παίρνει αρκετό χρόνο οπότε το να διασκευάζω τραγούδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για μένα να κρατάω εν τω μεταξύ επαφή με τον κόσμο.

Πώς επιλέγετε τα τραγούδια που θα διασκευάσετε;

Επιλέγω τραγούδια που οι στίχοι τους σημαίνουν κάτι για μένα ή είναι αυτά που αγαπώ τη δεδομένη στιγμή.

Το πρώτο προσωπικό σας album θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, τι να περιμένουμε; Πώς αισθάνεστε για αυτό το βήμα;

Το πρώτο μου προσωπικό album θα περιέχει τρία, τέσσερα τραγούδια και ουσιαστικά πρόκειται για την παρουσίαση του προσωπικού μου στυλ. Θα είναι pop/soul με μια αίσθηση r&b. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που επιτέλους θα μοιραστώ κάποια από τα αγαπημένα μου κομμάτια με τον κόσμο.

Με τα live πώς τα πάτε; Θα ήθελα να μου πείτε μία όμορφη στιγμή που έχετε βιώσει την οποία δε θα ξεχάσετε ποτέ και μία τόσο δυσάρεστη που θέλετε να ξεχάσετε!

Κανένα show δεν είναι ποτέ το ίδιο. Υπάρχει πάντα διαφορετικό κοινό και δυναμική. Οι στιγμές που υπάρχει ενέργεια από το κοινό είναι πάντα οι καλύτερες! Ειλικρινά δεν έχω κάποια δυσάρεστη ανάμνηση. Δόξα τω Θεώ! Αλλά επειδή θα υπάρξουν πολλά live στο μέλλον ίσως και να αποκτήσω!

Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής σας; 

Η ανθρώπινη επαφή και η αγάπη…Οποιαδήποτε εμπειρία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση!

Πώς σας αντιμετωπίζουν όταν λέτε ότι είσαστε ελληνίδα;

Συνήθως υπάρχει ενθουσιασμός και έκπληξη! Οι περισσότεροι φαίνεται να πιστεύουν ότι κατά κάποιον τρόπο έχω σχέση με το Δία ή πως είμαι μια θεά από τη μυθολογία…Αυτό δείχνει πόσο η Ελλάδα έχει καταφέρει να αφήσει το σημάδι της στη φαντασία μας!

Ποια είναι η συμβουλή σας στους νέους δημιουργούς;

Βεβαιωθείτε ότι είσαστε τόσο παθιασμένοι με τα όνειρά σας ώστε να είσαστε πρόθυμοι να αγωνιστείτε για αυτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι κυνηγούν κάτι που φαίνεται λαμπερό και συναρπαστικό αλλά δε συνειδητοποιούν ότι για να πετύχουν τον στόχο τους και να κατακτήσουν τα όνειρά τους πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια.

Ποιο τραγούδι μας αφιερώνετε;

Σας αφιερώνω το αγαπημένο μου video αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από τη μίξη των τραγουδιών "Diamonds" και "Let Me Love You"!