Βικτόρια Μπέκαμ: Από Spice Girl… καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας

Επιμέλεια: Χριστίνα Φαραζή

Η Βικτόρια Μπέκαμ είναι από τα πρόσωπα της διεθνούς σόουμπιζ, που οι γυναίκες αγαπούν να μισούν. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι… Το μπλαζέ ύφος της, η έπαρση που αναδύεται μέσα από το παγωμένο βλέμμα της, η ίδια στρυφνή πόζα, που παίρνει κάθε φορά που ποζάρει στο φακό, αλλά κυρίως το γεγονός πως είναι παντρεμένη, εδώ και 15 χρόνια, με έναν από τους ωραιότερους άνδρες στον πλανήτη, το Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Αν όμως για κάτι την παραδέχονται, εκτός από το γεγονός πως κατάφερε να «τυλίξει» το βετεράνο ποδοσφαιριστή, αλλά και να χριστεί πρόσφατα πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αντιμετώπιση του AIDS, αυτό δεν είναι άλλο από το απαράμιλλο στυλ της. Κομψά και θηλυκά σύνολα, pencil φούστες, ψηλοτάκουνες γόβες και φινετσάτα σακάκια, δημιουργίες του επιτυχημένου οίκου της, Victoria Beckham.

Μάλιστα, για τη δουλειά της στο χώρο της μόδας βραβεύτηκε τη Δευτέρα το βράδυ, 1η Δεκεμβρίου 2014, στα φετινά «British Fashion Awards», αποσπώντας το βραβείο της Καλύτερης Σχεδιάστριας. «Σας ευχαριστώ! Είμαι τόσο περήφανη που είμαι Βρετανή και απίστευτα υπερήφανη που κατάφερα να χτίσω το δικό μου brand name στη Βρετανία. Σας αγαπώ πολύ», δήλωσε κατά την παραλαβή της διάκρισής της η 40χρονη σταρ, η οποία εγκαινίασε στις αρχές Σεπτεμβρίου την πρώτη μπουτίκ της στο Μέιφερ του Λονδίνου.

Από Posh... κυρία Μπέκαμ

Η βράβευσή της αυτή αποτελεί τρανή απόδειξη της μεταμόρφωσής της από τραγουδίστρια των Spice Girls στα τέλη των ‘90s σε ένα από τα μεγαλύτερα fashion icon στον κόσμο και σε μία από τις πιο καταξιωμένες γυναίκες στο χώρο της μόδας.

Γεννημένη στις 17 Απριλίου του 1974 στο Χάρλοου του Έσεξ, η Βικτόρια Κάρολαϊν Μπέκαμ ανακάλυψε μόλις στα έξι της χρόνια την αγάπη και την κλίση της στο τραγούδι και το χορό, όταν παρακολούθησε για πρώτη φορά το μιούζικαλ «Fame». Σπούδασε χορό και μουσική, ενώ εργάστηκε και ως μοντέλο, και το 1994 πέρασε από οντισιόν και έγινε μέλος των Spice Girls, του γυναικείου γκρουπ, που την έκανε ευρέως γνωστή ως «Posh».

Το 2000, το συγκρότημα διαλύθηκε και η Βικτόρια ακολούθησε σόλο καριέρα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι, αναζήτησε την τύχη της στη μικρή οθόνη, γυρίζοντας πέντε ντοκιμαντέρ γύρω από τη μουσική της καριέρα, την οικογενειακή της ζωή και τους Βρετανούς σταρ, όπως ο Έλτον Τζον, που θαυμάζει, καθώς και στην πασαρέλα ως μοντέλο, περπατώντας, μεταξύ άλλων στα fashion shows των Dolce & Gabbana και Roberto Cavalli. Οκτώ χρόνια μετά, το 2008, αποφάσισε να κατέβει από τα ντεφιλέ και να βρεθεί στα παρασκήνια, σχεδιάζοντας τα δικά της ρούχα.

Σήμερα, η Βικτόρια Μπέκαμ νιώθει πλήρης. «Ζω την απόλυτη ευτυχία. Έχω μία όμορφη οικογένεια, έναν άνδρα που λατρεύω, τους γιους μου και την κόρη μου και κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα… να δημιουργώ τα σύνολα που μου αρέσει να φοράω».