Dancing Queen

Dancing Queen

Είναι τραγουδίστρια, χορεύτρια, σχεδιάστρια μόδας και ηθοποιός. Εκτός από την υπέροχη φωνή της, έχει ξεχωρίσει και για την εντυπωσιακή εμφάνισή της, με το όνομα της να βρίσκεται στις λίστες με τις πιο όμορφες γυναίκες. Αν και είναι η τραγουδίστρια ενός από τα πιο διάσημα συγκροτήματα έκανε πραγματικότητα το όνειρό της για μια επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Η Στέισι Αν Φέργκιουσον γεννήθηκε το Μάρτιο του 1975 στην Καλιφόρνια. Οι γονείς της Τέρι και Πατ την ενθάρρυναν από μικρή να ασχοληθεί με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας κι έτσι το 1983 έδωσε τη φωνή της στη Sally, στο πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων "The Charlie Brown and Snoopy Show". Το 1984 μετά από ένα διαφημιστικό για τα Rice Krispies, της δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τις φωνητικές της ικανότητες μέσα από το δημοφιλές μουσικό τηλεοπτικό show, "Kids Incorporated", στο οποίο τραγουδούσε μέχρι το 1989. Η μουσική ήταν όμως πάντα το πάθος της κι έτσι μαζί με τις Stefanie Ridel και Renee Sandstrom δημιούργησαν το συγκρότημα "Wild Orchid" με το πρώτο τους άλμπουμ να κυκλοφορεί το 1996. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους με τίτλο "Oxygen", σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ενώ το 1999 απόκτησαν το δικό τους show στο FOX με τίτλο "Family Channel".

Το 2001 ματαιώθηκε από τη δισκογραφική τους εταιρεία η κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ και το συγκρότημα διαλύθηκε. Αυτή η εξέλιξη της στοίχισε πολύ συναισθηματικά και λίγο καιρό μετά εθίστηκε στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Το 2002 έδωσε μεγάλο αγώνα για να βγάλει τα ναρκωτικά από τη ζωή της και τελικά τα κατάφερε. Μιλώντας στο περιοδικό TIME για αυτή την περίοδο της ζωής της, είχε πει πως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ήταν "ο πιο σκληρός φίλος με τον οποίο χρειάστηκε να χωρίσει".

Η Φέργκι συνέχισε να τραγουδάει σε διάφορα clubs στο Λος Άντζελες μέχρι το 2003 που συναντήθηκε με τον will.i.am των "Black Eyed Peas", ο οποίος της πρότεινε να έρθει στο group. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Elephunk", το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το group κέρδισε ένα Grammy Award για το τραγούδι "Let's Get It Started" και μαζί φυσικά και τη διεθνή αναγνώριση. Το 2005 ακολούθησε το άλμπουμ "Monkey Business" το οποίο έφτασε στην κορυφή των rap, R & B και hip-hop charts και στο Νο 2 του Billboard 200 ενώ πρόσθεσαν άλλα δύο Grammys στη συλλογή τους, ένα για το "Don't Phunk With My Heart" το 2005 και ένα για το "My Humps" το 2006. Μετά από αυτά τα δύο πολύ επιτυχημένα άλμπουμ η Φέργκι έκανε πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρό της δημιουργώντας το πρώτο σόλο άλμπουμ της, "The Dutchess" με τα hits "London Bridge", "Glamorous" και "Big Girls Don't Cry". Ενώ τα τραγούδια της ακούγονταν στα ραδιόφωνα εκείνη το 2006 συνέχισε την καριέρα της στην υποκριτική με την ταινία "The Poseidon Adventure" και το 2007 ακολούθησε το "Grindhouse".

Ακολούθησαν τα άλμπουμ "The E.N.D" και "The Beginning" με τους "Black Eyed Peas" ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το τραγούδι της "L.A. Love (La La)".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Φέργκι, η οποία σε μια συνέντευξή της είχε δηλώσει bisexual, τον Ιανουάριο του 2009 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζος Ντουχάμελ και τέσσερα χρόνια μετά ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι η ίδια και ο σύζυγός της περιμένουν το πρώτο τους παιδί, γράφοντας: "Josh & Me & Baby makes three!!!".