Victoria’s biggest Secret

Victoria's biggest Secret

Σε ηλικία 15 χρόνων κέρδισε στο διαγωνισμό "Supermodel of Brazil” κι ένα χρόνο μετά βγήκε δεύτερη στο "Supermodel of the World". Το 1999 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Victoria's Secret και το 2001 απόκτησε τα φτερά του αγγέλου, τα οποία φοράει μέχρι σήμερα. Η Αντριάνα Λίμα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο κι έχει δει αρκετές φορές το όνομα της να φιγουράρει στις λίστες με τις πιο σέξι και ποθητές γυναίκες, ωστόσο εκείνη δηλώνει πως η πιο σπουδαία "δουλειά" είναι αυτή της μητέρας. Όσο για αυτά που θέλει σε έναν άνδρα επισημαίνει "είναι λάθος για έναν άντρα να μην έχει προσωπικότητα και καρδιά. Γιατί εγώ δε νοιάζομαι για το στυλ ή τα χρήματα. Νοιάζομαι για την καρδιά".

Η Αντριάνα Λίμα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Η καριέρα της στο modeling ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία αφού από το δημοτικό συμμετείχε σε τοπικούς διαγωνισμούς και τις περισσότερες φορές έφευγε νικήτρια. Αυτές οι νίκες τη βοήθησαν να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση της και να αντιμετωπίσει τις φοβίες και την ανασφάλεια της που προέκυψαν όταν ο πατέρας της αποφάσισε να την αφήσει σε ηλικία 6 χρόνων. Στο γυμνάσιο μαζί με μια φίλη της πήραν μέρος σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς για μοντέλα. Εκεί, ένας από τους διοργανωτές θαμπώθηκε από την ομορφιά της και την ενθάρρυνε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό "Supermodel of Brazil". Σε ηλικία μόλις 15 χρόνων κέρδισε τον τίτλο και την ίδια χρονιά συνέχισε στο διαγωνισμό "Supermodel of the World", όπου βγήκε δεύτερη. Αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στις σελίδες γνωστών περιοδικών μόδας και στις πασαρέλες. Η πρώτη της συνεργασία ήταν το 1997 με την Anna Sui και ακολούθησε η Anna Molinari και ένα εξώφυλλο για το περιοδικό Marie Claire ενώ το 1999 έκανε την εμφάνισή της στην πασαρέλα φορώντας ρούχα του Emanuel Ungaro και του οίκου Balmain. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία της με τη Victoria's Secret αρχικά για το ετήσιο show και τον καλοκαιρινό κατάλογο και στη συνέχεια έγινε ένας από τους αγγέλους της.

Ακολούθησαν συνεργασίες με αρκετούς σχεδιαστές όπως οι Vera Wang και Ralph Lauren αλλά και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στις ταινίες μικρού μήκους της BMW μαζί με τους Mickey Rourke και Clive Owen. Το 2002 και το 2003 πρόσθεσε στη λίστα με τις συνεργασίες της τους οίκους Christian Dior, Versace και Alexander McQueen και ένα συμβόλαιο με την εταιρεία καλλυντικών Maybelline. Την επόμενη χρονιά φόρεσε τα εσώρουχά της, τα φτερά και τα τακούνια της στο διαφημιστικό της Victoria’s Secret για το Super Bowl, το οποίο είδαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς ένα χρόνο μετά έβαλε τη μοναδική σφραγίδα της και στην Ιταλία ως το πρόσωπο της εταιρείας Telecom Italia Mobile.

Το 2007 ήταν ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το 2008 πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Esquire για να γιορτάσει τα 75α γενέθλια του, η φωτογράφηση για το περιοδικό GQ που ακολούθησε προσέλκυσε αριθμό ρεκόρ επισκέψεων στο διαδίκτυο ενώ το 2008 φόρεσε ένα σουτιέν της Victoria’s Secret αξίας 5.000.000 εκατομμυρίων και έκανε την εμφάνισή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Ugly Betty".

Το 2009 συνεργάστηκε με τον οίκο Givenchy σε μια λαμπρή επίδειξη μόδας και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ήρθε στον κόσμο η πρώτη της κόρη Valentina. Λίγο καιρό μετά επέστρεψε στις πασαρέλες πιο όμορφη από ποτέ και πόζαρε για το τεύχος Ιουνίου του περιοδικού V. Το Σεπτέμβριο του 2012 αφού είχε δηλώσει πως το να είναι μητέρα είναι η αγαπημένη της "δουλειά", το 30χρονο μοντέλο απόκτησε τη δεύτερη κόρη της Sienna.

Στις αρχές του 2012 έγινε το πρόσωπο της τουρκικής εταιρείας ενδυμάτων Mavi Jeans με τις πωλήσεις να σημειώνουν 50% αύξηση ενώ ήταν το μοναδικό μοντέλο που πρωταγωνίστησε σε δύο διαφημίσεις του Super Bowl για τις εταιρείες Teleflora και Kia Motors. Το 2013 μετά τη φωτογράφηση της για δεύτερη φορά για το ημερολόγιο της Pirelli, έκλεισε συμφωνία με το brand Desigual, ενώ σύμφωνα με το Forbes ήταν στη θέση νούμερο τρία στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα και φέτος σκαρφάλωσε στη θέση νούμερο δύο με τα κέρδη της να αγγίζουν τα 8.000.000 δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, τον περασμένο Μάιο μετά από 5 χρόνια γάμου και δύο πανέμορφα κοριτσάκια, η Λίμα ανακοίνωσε το διαζύγιο της με τον πρώην αστέρα του ΝΒΑ, το Σέρβο Μάρκο Γιάριτς.