Α woman in full

Α woman in full

Σε ηλικία 13 χρόνων έκανε το πρώτο της εξώφυλλο σε περιοδικό…Σήμερα στα 31 της είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα και μια από τις πιο πλούσιες κυρίες της μόδας.

H Μιράντα Κερ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1983 στο Σύδνεϋ και μεγάλωσε σε μια ήσυχη μικρή πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μαζί με τον αδερφό της, Μάθιου, απήλαυσαν όμορφα παιδικά χρόνια γεμάτα με δραστηριότητες όπως η ιππασία. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειας στο Μπρίσμπεϊν και την εγγραφή της Μιράντα στο All Hallows’ School, το όνειρό της για την ενασχόληση της με τον τομέα της διατροφής άλλαξε χάρη σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς που γινόταν με τη στήριξη του περιοδικού Dolly. Το 1997, λοιπόν, η Μιράντα σε ηλικία μόλις 13 χρόνων αποφάσισε να πάρει μέρος και αναδείχθηκε νικήτρια, εξασφαλίζοντας μια φωτογράφηση για το περιοδικό. Ακολούθησαν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι ένα μικρό κορίτσι γίνεται πρωτοσέλιδο, σε σημείο που η Κερ αναγκάστηκε να δηλώσει "πρόκειται για ένα περιοδικό για έφηβες κι όχι για άνδρες κι εγώ ήμουν πλήρως ντυμένη!".

Λίγο καιρό μετά τη φωτογράφηση βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές όταν ο φίλος της σε ηλικία μόλις 15 χρόνων έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Η Μιράντα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το modeling, υπέγραψε συμβόλαια με τοπικά πρακτορεία μόδας και σύντομα άρχισε να δουλεύει για την εταιρεία Billabong. Η τεράστια προβολή που είχε στη χώρα της την ενθάρρυνε να ανοίξει τα φτερά της για το εξωτερικό. Έτσι το 2004 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη υπογράφοντας συμβόλαιο με το πρακτορείο Next, αφού πρώτα έκανε μια στάση στο Παρίσι. Σύντομα εμφανίστηκε στις σελίδες μεγάλων περιοδικών μόδας όπως τα Harper's Bazaar, Glamour και Vogue ενώ βρέθηκε στις πασαρέλες γνωστών brands όπως τα Levi's, Rock and Republic, και Heatherette. Το 2006 η εμφάνισή της στο reality show "Project Runway" έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κλείσιμο της συμφωνίας με την εταιρεία με καλλυντικών Maybelline New York ενώ ακολούθησε η συνεργασία της με τη Victoria's Secret, αρχικά ως αντικαταστάτρια της Alessandra Ambrosio και το 2007 ως ο νέος άγγελος της εταιρείας στη θέση της Gisele Bundchen.

Το 2010 το εκρηκτικό μοντέλο πόζαρε για το ημερολόγιο της Pirelli κερδίζοντας μεγάλη προβολή όχι για τον προφανή λόγο αλλά για το γεγονός ότι συνεργάτης μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας "συνελήφθη" σε ζωντανή σύνδεση να χαζεύει τις φωτογραφίες της.

Αμέσως μετά το συγκεκριμένο video είχε περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube, ο David Kiely απολύθηκε ενώ η Κερ έγινε πιο δημοφιλής από ποτέ με τις αναζητήσεις του ονόματός της στο Google να διπλασιάζονται. Αφού εξέφρασε δημόσια τη στήριξή της, ο David Kiely επέστρεψε στη δουλειά του και το μοντέλο έκλεισε μια καινούρια συμφωνία με τον οίκο Prada. Την ίδια χρονιά κατέλαβε την ένατη θέση στη λίστα με τα πιο υψηλά αμειβόμενα μοντέλα στον κόσμο με κέρδη που άγγιζαν τα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιανουάριο του 2011 πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue ενώ ήταν 6 μηνών έγκυος στο γιο της, Flynn Christopher Bloom, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2011. Μόλις δύο μήνες μετά επέστρεψε στην πασαρέλα με τον οίκο Balenciaga στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Τον Ιούνιο του 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με το brand Mango για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2013 αντικαθιστώντας την Kate Moss ενώ ανέβηκε στη θέση νούμερο 7 στη λίστα με τα υψηλότερα αμειβόμενα μοντέλα και στη θέση νούμερο 2 το 2013. Μετά τη λήξη της συνεργασίας  με τη Victoria Secret, η Κερ δεν αγχώθηκε καθόλου για την καριέρα της. Έγινε το πρόσωπο της H&M, αντικαθιστώντας τη Βραζιλιάνα Gisele Bundchen, φέτος είναι το νέο πρόσωπο της Wonderbra ενώ τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε το πρώτο της single που μαζί με τον τραγουδιστή Bobby Fox διασκευάζουν το πασίγνωστο τραγούδι του Elvis Presley "You're The Boss".