Το κορίτσι του “Karate Kid” στα άδυτα του “CSI”

Το κορίτσι του

Το 1984 μας συστήθηκε ως Ali Mills στην ταινία "Karate Kid" και λίγα χρόνια μετά το κορίτσι της διπλανής πόρτας μεταμορφώθηκε στην πόρνη Sera στην ταινία "Leaving Las Vegas", κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Oscar. Σήμερα, πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "CSI: Crime Scene Investigation".

Η Ελίζαμπεθ Σου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1963 στο Ντέλαγουερ. Μεγαλώνοντας με τους δύο αδερφούς της έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο κι όχι με κούκλες. Όταν ήταν 9 χρόνων η μητέρα της, η οποία ήταν στέλεχος τράπεζας, και ο πατέρας της, μεσίτης και πρώην δικηγόρος, χώρισαν και τότε ήταν που η Ελίζαμπεθ και τα αδέρφια της άρχισαν να πειραματίζονται με το κάπνισμα και το αλκοόλ, ευτυχώς όμως γρήγορα ξέφυγαν. Ενώ φοιτούσε στο γυμνάσιο, ακολούθησε τα βήματα ενός φίλου της, ο οποίος έβγαζε το χαρτζιλίκι του παίζοντας σε διαφημίσεις. Η πρώτη της διαφήμιση ήταν για ένα θεματικό πάρκο στη Φλόριντα και μέχρι να μπει στο Χάρβαρντ είχε ήδη εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 διαφημίσεις, μεταξύ των οποίων για τα Burger King και τη μαγιονέζα Hellmann's. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, το 1984 άρχισε να εμφανίζεται στη σειρά "Call to Glory" και λίγο καιρό μετά ακολούθησε η ταινία "The Karate Kid".

Αν και σε έξι μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες, η Ελίζαμπεθ εγκατέλειψε τις σπουδές της προκειμένου να επικεντρωθεί στην καριέρα της. Το 1987 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Adventures in Babysitting" και ακολούθησαν οι "Cocktail" με τον Τομ Κρουζ το 1988, "Back to the Future" 2 και 3 το 1989 και το 1990 αντίστοιχα, "Soapdish" και "The Marrying Man" το 1991. Κι ενώ ο αδερφός της, Andrew, είχε γίνει σταρ χάρη στη σειρά "Melrose Place", η Ελίζαμπεθ δεν είχε καταφέρει να αποδείξει το υποκριτικό της ταλέντο. Όλα όμως άλλαξαν το 1995 όταν υποδύθηκε την πόρνη Sera στην ταινία του Mike Figgis, "Leaving Las Vegas".

Η Σου όχι μόνο μπήκε στη λίστα με τους κορυφαίους ηθοποιούς αλλά κέρδισε αρκετά βραβεία για την εκπληκτική ερμηνεία της καθώς και μία υποψηφιότητα για Oscar και μία για Χρυσή Σφαίρα. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες όπως οι "The Saint", "Deconstructing Harry", "Palmetto", "Cousin Bette", "Molly", "Hollow Man", "Hide and Seek", "Mysterious Skin", "House at the End of the Street", "Chasing Mavericks", "Hope Springs", χωρίς όμως να σημειώσει την ίδια επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, είναι παντρεμένη με το σκηνοθέτη David Guggenheim. Το 1997 απόκτησε το γιο της στον οποίο έδωσε το όνομα του μεγαλύτερου αδελφού της, William, ο οποίος το 1988 σε ηλικία 26 χρόνων πνίγηκε ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές και έφερε στον κόσμο δύο κοριτσάκια το 2001 και το 2006, ενώ το 1997 επέστρεψε στο Χάρβαρντ και πήρε το πτυχίο της.