Το κορίτσι του “Taken”

Το κορίτσι του

Συστήθηκε στο κοινό με το όνομα Shannon Rutherford στη σειρά "Lost"...Αγαπήθηκε πολύ μέσα από το ρόλο της Kim Mills στην ταινία "Taken" το 2009, ένα ρόλο που επανέλαβε το 2012 και θα τη δούμε ξανά μέσα στο 2015, ωστόσο το ανδρικό κοινό λάτρεψε τη Μάγκι Γκρέις μέσα από την εμφάνισή της στη δημοφιλή σειρά "Californication" κι όχι για το υποκριτικό της ταλέντο...

Η Μάγκι Γκρέις γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1983 στο Οχάιο κι από πολύ μικρή ηλικία ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Στον ελεύθερο χρόνο της διάβαζε διάφορα έργα και συμμετείχε σε παραστάσεις στο τοπικό θέατρο. Όταν ήταν 16 χρόνων οι γονείς της χώρισαν και η μητέρα της την πήρε και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες για να κάνουν ένα "νέο ξεκίνημα", αφήνοντας πίσω τον πατέρα της και τα δύο αδέρφια της. Το πρώτο διάστημα όμως τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα και η Γκρέις έκανε διάφορες δουλειές προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα της στα έξοδα. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε σε ηλικία 18 χρόνων στην ταινία "Rachel's Room" το 2001 και ακολούθησαν η ταινία "Shop Club" το 2002 και η τηλεταινία "Murder in Greenwich" την ίδια χρονιά, για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη. Το 2002 επίσης ήταν να εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά του Fox "Septuplets", αλλά ακυρώθηκε η προβολή της. Τα επόμενα χρόνια έκανε guest σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως οι "CSI: Miami", "Like Family", "Oliver Beene", "Cold Case" και "Law & Order: Special Victims Unit", εκτός από τις εμφανίσεις της στην τηλεταινία "12 Mile Road" το 2003 και στην ταινία "Creature Unknown" την επόμενη χρονιά.

Λίγο καιρό πριν από τα 22α γενέθλιά της, η Γκρέις κέρδισε το ρόλο με τον οποίο έγινε γνωστή και αγαπήθηκε από το κοινό και δεν είναι άλλος από αυτόν της Shannon Rutherford στη σειρά "Lost", η οποία απόκτησε εκατομμύρια fans από την αρχή της προβολής της το Σεπτέμβριο του 2004. Επόμενη επιτυχία της στη μικρή οθόνη ήταν η εμφάνισή της στη δημοφιλή σειρά "Californication".

Το 2005 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με το remake της ταινίας τρόμου "The Fog" και ακολούθησαν μια σειρά από σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "Taken" το 2009, στην οποία υποδύθηκε την Kim Mills, την κόρη του Liam Neeson, ένα ρόλο που επανέλαβε το 2012 στο sequel "Taken 2" και θα τη δούμε ξανά μέσα στο 2015, "Knight and Day" με τον Tom Cruise, "The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1", "Lockout" και στην πιο πρόσφατη "About Alex".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, από τον Απρίλιο του 2006 και για περίπου ένα χρόνο, διατηρούσε δεσμό με τον Ian Somerhalder, ο οποίος υποδυόταν τον ετεροθαλή αδελφό της στη σειρά "Lost", ενώ από το 2007 έως το 2009 ήταν με τον επιχειρηματία και συγγραφέα Blake Mycoskie, γνωστό κυρίως για τα παπούτσια TOMS.