Από σερβιτόρα…στο Χόλιγουντ!

Από σερβιτόρα...στο Χόλιγουντ!

Η καριέρα της ξεκίνησε σε ένα εστιατόριο σούσι. Το κοινό τη λάτρεψε μέσα από το ρόλο της Victoria στην πιο επιτυχημένη ταινία vampire του 21ου αιώνα, το "Twilight" και σήμερα εμφανίζεται στη σειρά επιστημονικής φαντασίας "Under the Dome", η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Stephen King.

Η Ρέιτσελ Λεφέβρ γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1979 στο Μόντρεαλ και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο γυναίκες ενώ χάρη στο μπαμπά της ο οποίος είναι Γάλλος από πολύ μικρό κοριτσάκι μιλούσε αγγλικά και γαλλικά. Στο γυμνάσιο έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο σούσι και μία ημέρα μιλώντας στους συναδέλφους της για το όνειρό της να γίνει ηθοποιός, έτυχε να ακούει ένας πελάτης, ο οποίος ήταν παραγωγός. Την προσέγγισε και της είπε ότι θα μιλήσει για εκείνη σε έναν φίλο του κι έτσι λίγες ημέρες μετά η Λεφέβρ πήγε σε οντισιόν για ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά του FOX "Big Wolf on Campus". Παρά την απειρία της, στην ηλικία των 20 η Λεφέβρ κέρδισε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του προγράμματος.

Το 2005 αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της κι έτσι μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Σύντομα κέρδισε το ρόλο της Lily στην τηλεοπτική σειρά "Life on a Stick" και ήταν η Carlin Leander στην ταινία "The River King". Ακολούθησαν εμφανίσεις σε αρκετές δημοφιλείς σειρές μεταξύ των οποίων οι "Bones", "Veronica Mars", "How I Met Your Mother", "The Closer", "CSI: NY", "Boston Legal", "What About Brian" και "Swingtown". 

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως το 2008 με το ρόλο της Victoria στην ταινία "Twilight", τον οποίο επανέλαβε και την επόμενη χρονιά στην ταινία "The Twilight Saga: New Moon". Το 2010 ακολούθησαν οι ταινίες "Barney's Version" και "Casino Jack" με τον Kevin Spacey, το 2011 κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά "Off the Map" και ακολούθησαν οι "A Gifted Man" στην οποία υποδύθηκε μια γιατρό και από το 2013 μέχρι και σήμερα υποδύεται την Julia Shumway στη σειρά του CBS "Under the Dome", η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Stephen King.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, ως τον Ιούνιο του 2009 έβγαινε με τον Jamie King, έναν ηθοποιό που έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά "The Tudors", ενώ από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι σήμερα είναι με τον Chris Crary, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Top Chef".